24.7 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Η εποχή των… ξενοδοχείων στο διάστημα πιο κοντά από ποτέ!

    Κάτι που αποτελεί τον προπομπό των… ξενοδοχείων στο διάστημα έφτασε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

    iss

    To Σάββατο προσαρτήθηκε στον ISS από τη NASA το BEAM (Bigelow Expandable Activity Module), το πρώτο test module που προσαρτάται στο space station και θα μείνει εκεί για δύο χρόνια πριν καταστραφεί φλεγόμενο στην ατμόσφαιρα. Έχει κατασκευαστεί από την Bigelow Aerospace και πρόκειται για μία καμπίνα μεγέθους υπνοδωματίου, που θα είναι φουσκώσει ώστε να είναι έτοιμη για χρήση το Μάιο. Ένας αστροναύτης θα μπαίνει σ’ αυτήν 4 φορές το χρόνο ώστε να διεξάγονται δοκιμές για το πόσο καλά αντέχει στην ηλιακή ακτινοβολία, τα διαστημικά σκουπίδια και τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας.

    Η NASA διερευνά νέους τρόπους για να διατηρεί τους αστροναύτες ασφαλείς και υγιείς κατά τη διάρκεια μακρινών διαστημικών ταξιδιών, ιδιαίτερα καθώς σχεδιάζει να επανδρωμένα ταξίδια έως και τον Άρη ξεκινώντας από τη δεκαετία του 2030. Η Bigelow είναι σύμμαχός της σε αυτή την προσπάθεια και αν το πείραμα με τον BEAM πετύχει θα αναπτύξει την ακόμη μεγαλύτερη μονάδα B330, με 20 φορές μεγαλύτερο εμβαδόν από ό,τι το BEAM.

    Η Bigelow Aerospace του δισεκατομμυριούχου Robert Bigelow θέλει έως το 2020 να δημιουργήσει έναν expandable διαστημικό σταθμό, σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη γη αρχικά, πιστεύει ωστόσο ότι έχουν την αρχιτεκτονική για να κάνουν κάτι αντίστοιχο και στη σελήνη.

    Πώς συνδέεται αυτό με τα διαστημικά ξενοδοχεία; Ο Bigelow, που έχει δημιουργήσει την περιουσία του από την αλυσίδα ξενοδοχείων Budget Suites, πιστεύει ότι η expandable τεχνολογία που χρησιμοποιεί θα μπορούσε μια ημέρα να χρησιμοποιηθεί και σε space hotels και τουριστικά ταξίδια σε άλλους πλανήτες! Η επόμενη γενιά σίγουρα δε θα περιορίζεται σε ταξίδια ονείρου έως τη Νέα Υόρκη!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles