22.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Η φόρτιση ενός iPad κοστίζει μόλις… 1 ευρώ το χρόνο

    O καφές που πίνεις, την ώρα που σερφάρεις στο iPad σου, φαίνεται ότι στοιχίζει περισσότερο από την ηλεκτρική ενέργεια η οποία μπορεί να φορτίσει τη συσκευή σου για μία ολόκληρη χρονιά.


    Το ετήσιο κόστος φόρτισης ενός iPad έχει υπολογιστεί στο 1,07 ευρώ από το Electric Power Research Institute, μία μη κερδοσκοπική ομάδα έρευνας και ανάπτυξης που χρηματοδοτείται από εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

    Συγκριτικά, μία λάμπα φθορισμού 60 watt καταναλώνει ρεύμα αξίας 1,27 ευρώ, ένα desktop PC ρεύμα αξίας 22,27 ευρώ και ένα ψυγείο 51,87 ευρώ (οι τιμές αφορούν φυσικά τις ΗΠΑ και έχει γίνει η μετατροπή τους από δολάρια σε ευρώ).

    Η ομάδα (γνωστή ως EPRI) μελέτησε την κατανάλωση ενέργειας στο iPad, ώστε να προσδιορίσει την “επίπτωση” της χρήσης της ταμπλέτας στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα. Η απάντηση είναι πως αυτή δεν είναι σημαντική. Συγκεκριμένα, αν ο αριθμός των iPad τριπλασιαστεί από τον τωρινό (67 εκατομμύρια συσκευές) θα χρειάζονται ενέργεια από μία μικρή μονάδα παραγωγής που θα λειτουργεί με πλήρη ισχύ.

    Αλλά αν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα iPad αντί των τηλεοράσεων για να παίζουν video games ή αντί των desktop υπολογιστών για να παίζουν παιχνίδια, τότε η συνολική κατανάλωση ενέργειας θα είναι σημαντικά μικρότερη, κι αυτό γιατί ένας υπολογιστής καταναλώνει 20 φορές περισσότερη ενέργεια απ’ ό,τι ένα iPad.

    Το EPRI υπολόγισε και το κόστος της ενέργειας που απαιτείται για να φορτίσει κάποιος ένα iPhone, το οποίο είναι ακόμη χαμηλότερο φτάνοντας μόλις τα 0,30 ευρώ.

    Πηγή: Huffington Post

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles