24.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Η Foxconn θέλει να αυτοματοποιήσει πλήρως τα εργοστάσιά της

    Σύμφωνα με τον Dai Jia-peng, γενικό διευθυντή της Επιτροπής Αυτοματισμού Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Foxconn, η εταιρεία -που συναρμολογεί μεταξύ άλλων τα iPhone της Apple- αναζητά τρόπους να αυτοματοποιήσει πλήρως τα εργοστάσιά της σε τρία στάδια.

    foxconn

    Το πρώτο είναι να αντικαταστήσει τους εργαζομένους με ρομπότ σε εργασίες που κρίνονται επικίνδυνες ή σε θέσεις εργασίας που δεν είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν άνθρωποι. Η δεύτερη φάση είναι να αυτοματοποιηθούν οι γραμμές συναρμολόγησης ώστε να μειωθεί ο αριθμός των ρομπότ που χρησιμοποιούνται.

    Όταν το τρίτο και τελικό στάδιο εφαρμοστεί, πολύ λίγη ανθρώπινη παρέμβαση θα υπάρχει στα εργοστάσια. Οι εργαζόμενοι τότε θα χειρίζονται μόνο εργασίες όπως τα λογιστικά, οι δοκιμές, οι επιθεωρήσεις αλλά και η παραγωγή.

    Αυτή τη στιγμή μάλιστα κάποια από τα εργοστάσια της εταιρείας έχουν ήδη περάσει στο δεύτερο και τρίτο βήμα αλλαγών..

    Η Foxconn διαθέτει ήδη 40.000 ρομπότ, τα Foxbots, τα οποία έχει κατασκευάσει εσωτερικά. Μπορεί μάλιστα να κατασκευάσει 10.000 κάθε χρόνο. Έως τώρα η εταιρεία έχει 10 γραμμές συναρμολόγησης πλήρως αυτοματοποιημένες, οι οποίες κατασκευάζουν LCD monitors, PCs και all-in-one devices.

    Πάντως όπως σημειώνει ο Dai Jia-peng, τα ρομπότ δεν μπορούν ποτέ να αντικαταστήσουν πλήρως τον άνθρωπο, διότι σε αντίθεση με τους εργαζόμενους, δεν μπορούν να μάθουν εύκολα να αλλάζουν καθήκοντα και κάθε φορά που έχουν μία νέα δουλειά πρέπει να επαναπρογραμματιστούν.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles