14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η Google απειλεί με μηνύσεις δημοφιλές site μετατροπής Youtube videos σε MP3

    Ο αμερικανικός κολοσσός απειλεί με μηνύσεις το γνωστό site youtube-mp3.org, όπως αναφέρει το TorrentFreak.com, φέρνοντας στη δημοσιότητα επιστολή που έλαβε ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας, γνωστός με το όνομα “Philip”, από δικηγόρο του Youtube.


    Στη σχετική επιστολή, ο συνήγορος του Youtube, Harris Cohen, επισημαίνει ότι η ιστοσελίδα youtube-mp3.org παραβιάζει τους όρους που έχει θέσει η Google για οποιονδήποτε θέλει να χρησιμοποιήσει το API της video πλατφόρμας της – θεωρώντας πως το site αξιοποιεί το συγκεκριμένο API για να ανακτήσει αρχεία όταν εισάγει κάποιος το URL ενός video από το Youtube.

    Τα sites του είδους είναι εξαιρετικά δημοφιλή – όπως, μάλιστα, σημειώνει ο ιδιοκτήτης του youtube-mp3.org, υπάρχουν περίπου 200 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο που κάνουν χρήση παρόμοιων υπηρεσιών και 10 εκατομμύρια τα οποία χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα του. Παράλληλα, βέβαια, διαψεύδει το ότι χρησιμοποιεί το API που αναφέρει η Google για τις μετατροπές, αναφέροντας ότι ανακτά τα videos με “άλλα μέσα”.

    Η Google, πάντως, δε φαίνεται να έχει πάρει την υπόθεση “χαλαρά”, καθώς έχει ήδη μπλοκάρει τους servers του youtube-mp3.org από την πρόσβαση στο Youtube, έτσι ακόμη και σήμερα η ιστοσελίδα δεν μπορεί να παράσχει τις υπηρεσίες μετατροπής. Απ’ ό,τι φαίνεται, μάλιστα, σκοπεύει να στραφεί και εναντίον άλλων sites που παρέχουν την ίδια δυνατότητα πολύ σύντομα.

    Τις πρωτοβουλίες της Google προς αυτή την κατεύθυνση, φαίνεται πως “χαιρετίζουν” και οι ιδιοκτήτες περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων δισκογραφικών εταιρειών, που δεν είχαν ποτέ υποδεχθεί με ενθουσιασμό το γεγονός ότι τα videos με μουσική του Youtube θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως πηγή για “παράνομα” MP3.

    Πηγή: TNW via Torrent Freak

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles