17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η Google προσλαμβάνει τον πρώην πρόεδρο της Motorola Rick Osterloh και δημιουργεί νέο τμήμα hardware!

    Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν αρκετές φήμες ότι η Google θέλει να ενισχύσει το in-house hardware τμήμα της, είτε με την επέκταση της σειράς Pixel, είτε αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου τα Nexus smartphones. Και οι φήμες αυτές ενισχύονται καθώς η αμερικανική εταιρεία προσλαβάνει τον πρώην πρόεδρο της Motorola, Rick Osterloh, ως επικεφαλής του τμήματος hardware.

    rick-osterloh

    Ο Osterloh γίνεται ο νεότερος Senior Vice President της Google, υπεύθυνος για το τμήμα hardware και θα απευθύνεται απευθείας στον CEO της Google, Sundar Pichai.

    Το νέο ενοποιημένο τμήμα hardware της εταιρείας περιλαμβάνει τα Google Glass, ATAP (επίσης πρώην τμήμα της Motorola υπεύθυνο για τα Project Ara και Tango), OnHub routers, Chromebooks, Pixel, Chromecast  αλλά και Nexus προϊόντα. Σύμφωνα με το report, ο Osterloh θα είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη του Nexus hardware και τη συνεργασία με τους OEM, ενώ θα συνεργαστεί στενά και με τον Senior Vice President του Android Hiroshi Lockheimer ο οποίος πλέον θα δώσει έμφαση περισσότερο στο software και την ανάπτυξη της πλατφόρμας.

    osterloh

    Ο Rick Osterloh υπήρξε πρόεδρος της Motorola από τις αρχές του 2014 έως τον προηγούμενο μήνα, οπότε και αποχώρησε από την εταιρεία που πλέον ανήκει στη Lenovo.

    Έχει ενδιαφέρον να δούμε τα σχέδια της Google στο κομμάτι του hardware και το ρόλο που θα παίξει το νέο στέλεχος της εταιρείας σ’ αυτά το ερχόμενο διάστημα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles