14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η ιταλική πόλη που είπε αντίο στα… Windows και εγκατέστησε Zorin Linux!

    Αγκαλιάζοντας την ιδέα του open source, η ιταλική πόλη Vicenza αποφάσισε να εγκαταστήσει το Linux distribution Zorin OS και να αντικαταστήσει τα Windows. Αυτό ξεκίνησε αρχικά ως δοκιμή σε έναν αριθμό υπολογιστών στο δήμο της πόλης.

    zorin_os_desktop

    Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, η εξέλιξη είναι εμπνευσμένη από ένα project που διεξήχθη στο Institute of Via Prati το περασμένο καλοκαίρι, όπου ο Albano Battistella εγκατέστησε το Zorin OS σε όλους τους εργαστηριακούς υπολογιστές. Αυτό επέτρεψε στο σχολείο να χρησιμοποιεί και παλαιότερους υπολογιστές με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και με μηδενικό κόστος.

    Το Ζοrin OS είναι ένα Ubuntu -based Linux distro που προσφέρει εμπειρία χρήστη παρόμοια με αυτή των Windows, καθιστώντας έτσι τη μετάβαση από τα Windows ευκολότερη. Αυτό το ισχυρό και ευέλικτο λειτουργικό σύστημα δίνει μια αίσθηση των Windows 7, ωστόσο το σύστημα θα μπορούσε να προσαρμοστεί για να μοιάσει με GNOME 2 καθώς και με Windows XP.

    Το πιλοτικό πρόγραμμα της Vincenza ανακοινώθηκε από τον Filippo Zanetti, σύμβουλο για την απλούστευση των διαδικασιών και την καινοτομία στο δήμο της ιταλικής πόλης. Η απλότητα και η ομοιότητά του με το περιβάλλον των Windows είναι ο τέλειος συνδυασμός.

    Δεδομένου ότι το λειτουργικό σύστημα βασίζεται στο πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα ανοικτού κώδικα Ubuntu προσφέρει την απαραίτητη σταθερότητα και ασφάλεια.

    Μετά τη δοκιμαστική λειτουργία, το Ζοrin OS Linux θα βρεθεί σε όλους τους υπολογιστές των 895 εργαζομένων του δήμου.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles