23.7 C
Athens
Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
More

    Η κατοχύρωση σχετικών domain names “ξυπνάει” τις φήμες ότι η Apple ετοιμάζει αυτοκίνητο!

    “Λάδι στη φωτιά” των φημών που θέλουν την Apple να εισέρχεται δυναμικά και στο χώρο του αυτοκινήτου έδωσε η διαρροή της πληροφορίας πως η εταιρεία κατοχύρωσε τρία σχετικά domain names. Πρόκειται για τα apple.car, apple.auto και apple.cars, όπως αναφέρει σχετικά το site MarRumours.

    apple car play

    Αν και κάποιοι σημειώνουν ότι ίσως τα domains να προορίζονται για το υπάρχον CarPlay system της αμερικανικής εταιρείας, είναι περισσότερο πιθανό να αφορούν τη φημολογούμενη ενασχόληση της εταιρείας του Cupertino με τον τομέα των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple ετοιμάζεται να λανσάρει το πρώτο της αυτοκίνητο στην αγορά έως το 2019, μπαίνοντας στο “παιχνίδι” μαζί με άλλες εταιρείες-κολοσσούς όπως η Google και η Tesla.

    Η αμερικανική εταιρεία, όπως διαβάσαμε τον τελευταίο καιρό στον τύπο, έχει προχωρήσει σε προσλήψεις στελεχών με εμπειρία στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένης της Megan McClain, μίας πρώην μηχανικού της Volkswagen με εμπειρία στην αυτοματοποιημένη οδήγηση αλλά και του Vinay Palakkode, ενός μεταπτυχιακού ερευνητή στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon σε ένα ερευνητικό κέντρο automated driving.

    Ο Steve Jobs σκεφτόταν ήδη από το 2008 το να κατασκευάσει η Apple το δικό της αυτοκίνητο, ωστόσο δεν προχώρησε τα σχέδιά του, σε μία εποχή που η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετώπιζε μεγάλα προβλήματα ενώ η εταιρεία ήταν απασχολημένη με την προσπάθεια καθιέρωσης του iPhone.

    Πλέον, ωστόσο, φαίνεται πως ο Tim Cook πιστεύει ότι οι συνθήκες έχουν πλέον ωριμάσει, ώστε η Apple να εισέλθει σ’ αυτήν την αγορά. Σε μία εποχή που το λογισμικό θα είναι ένα σημαντικό κομμάτι του αυτοκινήτου του μέλλοντος και τα οχήματα χωρίς οδηγό θα πρωταγωνιστήσουν στις εξελίξεις, η Apple φαίνεται ότι θα παίξει το δικό της ρόλο σ’ αυτές.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles