24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η κυβερνοεπίθεση που “παρέλυσε” το Internet στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ (και όχι μόνο)

    Τεράστια προβλήματα έφερε – κυρίως στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, αλλά και σε άλλα τμήματα της χώρας και τη Δυτική Ευρώπη – η κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε χθες Παρασκευή, η (άγνωστη σε μας) εταιρεία Dyn. Πρόκειται ωστόσο για πάροχο διαδικτυακών υποδομών μεταξύ άλλων σε εταιρείες-κολοσσούς, όπως το twitter, το Netflix, το LinkedIn ή το Tripadvisor.

    mwd1d2oydvmuyhdx4ugo

    Για αρκετές ώρες, εταιρείες όπως το twitter, το Spotify, το eBay, το SoundCloud, το GitHub και το Reddit αντιμετώπισαν προβλήματα λειτουργίας από την επίθεση, όπως και οι ιστοσελίδες σημαντικών ειδησεογραφικών οργανισμών (CNN, New York Times, Financial Times, The Guardian), ενώ σε υπηρεσίες όπως το Reddit ή το Airbnb η πρόσβαση ήταν αδύνατη στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ. Προβλήματα υπήρξαν και στη λειτουργία του δικτύου Netflix, του HBO Now, του PlayStation Network, καθώς και του Paypal, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι Google και Facebook έμειναν ανεπηρέαστες από τα προβλήματα.

    Την υπόθεση διερευνούν το FBI και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, σε μία περίοδο που υπάρχει έντονος προβληματισμός για την κυβερνοασφάλεια στη χώρα και έχουν υπάρξει κατηγορίες προς τη Ρωσία για επιθέσεις hackers ενόψει και των αμερικανικών εκλογών.

    Όπως ανακοίνωσε και η ίδια η εταιρεία, Dyn, τα προβλήματα προέκυψαν από συντονισμένη κυβερνοεπίθεση, τύπου DDoS attack, στις υποδομές που διατηρεί στην Ανατολική Ακτή, μία επίθεση δηλαδή κατά την οποία οι διακομιστές δέχονται τεχνητά ένα εξαιρετικά μεγάλο αριθμό αιτημάτων με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τη κανονική ιντερνετική κίνηση.

    Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε μερικές ώρες αργότερα, ωστόσο έφερε ένα σημαντικό “πλήγμα” σ’ αυτό που αποκαλούμε Διαδίκτυο και πόσο εύκολο είναι τελικά να το επηρεάσει κάποιος σε τόσο μεγάλο βαθμό…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles