21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Οι λεπτομέρειες για το «θάνατο» του Firefox OS για smartphones

    Ήδη από το Δεκέμβριο γνωρίζαμε την απόφαση της Mozilla να σταματήσει την ανάπτυξη του Firefox OS για smartphones. Τώρα σε ένα follow up email στους developers, η Mozilla δίνει τις λεπτομέρειες, σημειώνοντας ότι θα “τερματίσει την ανάπτυξη του Firefox OS για smartphones μετά το λανσάρισμα της έκδοσης 2.6 και θα κλείσει το marketplace στις 29 Μαρτίου. Η υποστήριξη θα σταματήσει το Μάιο, οπότε και η εταιρεία θα απομακρύνει όλο το προσωπικό υποστήριξης από το project.

    firefox-os

    Το email αναφέρει ότι το τμήμα συσκευών της εταιρείας “δοκιμάζει μία νέα διαδικασία προϊοντικής καινοτομίας”, κάτι που αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί να αφορά μία πλατφόρμα αντικατάστασης, αλλά πρέπει να περιμένουμε έως το “πρώτο μισό της χρονιάς” ώστε να μάθουμε περισσότερα.

    Η εταιρεία θα συνεχίσει πάντως το πρόγραμμα δοκιμής συσκευών, όχι όμως όπως το γνωρίζουμε έως σήμερα, καθώς θα αφορά άλλου τύπου connected devices (π.χ. IoT συσκευές). Εκεί πλέον στρέφεται το ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του OS, σε μία “σκληρή απόφαση”, όπως τη χαρακτηρίζει η Mozilla, που πάντως απογοήτευσε αρκετούς developers.

    Tα smartphones με Firefox OS δεν κατάφεραν να προσφέρουν στο χρήστη αυτό το κάτι διαφορετικό που ήθελε η εταιρεία, μία καλύτερη εμπειρία χρήσης, ακόμη και στις low-end κατηγορίες όπου θέλησαν να καταλάβουν μία θέση στην αγορά. Αναμένουμε από τη Mozilla να ξεδιπλώσει τα νέα σχέδιά της ώστε να δούμε αν θα έχει καλύτερη τύχη μ’ αυτά…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles