19.7 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Η Μαδρίτη λέει «όχι» στην Uber!

    Κι ενώ το UberTaxi έχει “πατήσει” ελληνικό έδαφος, οι δημοσιεύσεις για την Uber καλά κρατούν το τελευταίο διάστημα και δεν είναι όλες… θετικές. Το startup από το San Francisco και οι υπηρεσίες του δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 200 πόλεις στον κόσμο, σε μία από αυτές ωστόσο τη Μαδρίτη, η λειτουργία τους μόλις αναστάλθηκε.

    uber-spain

    Ως αποτέλεσμα μίας καταγγελίας από την Ένωση Επαγγελματιών Ταξί της Μαδρίτης που κατηγορεί την Uber για “αθέμιτο ανταγωνισμό”, το δικαστήριο αναγκάζει την εταιρεία να προβεί σε προσωρινή αναστολή των δραστηριοτήτων της στην ισπανική πρωτεύουσα. Να σημειωθεί ότι στη Μαδρίτη η Uber έδινε το “παρών” με την υπηρεσία UberPop, η οποία επιτρέπει σε εγγεγραμμένους οδηγούς να μεταφέρουν επιβάτες με το όχημά τους οι οποίοι μοιράζονται το κόμιστρο. Η εταιρεία δεν κατέχει τα αυτοκίνητα ούτε απασχολεί τους οδηγούς ωστόσο, απλά συνδέει τους πελάτες και τα οχήματα μέσω του app. Πρόκειται για μία υπηρεσία αρκετά διαφορετική από το UberTaxi που ήρθε στη χώρα μας και χρησιμοποιεί επαγγελματίες οδηγούς taxi, καθώς στην περίπτωση του UberPop οποιοσδήποτε οδηγός μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του και να κερδίσει χρήματα από διαδρομές με το αυτοκίνητό του.

    Όσον αφορά τώρα την προσωρινή απαγόρευση, από το δικαστήριο της Μαδρίτης σημειώνουν ότι η Uber δεν “υπεραπίστηκε” τον εαυτό της, ενώ ρόλο στην απόφασή τους διαδραμάτισε και το γεγονός ότι η άδεια άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρείας είναι από το Delaware (ένα φορολογικό παράδεισο στις ΗΠΑ), παρόλο που δεν είναι εκεί η έδρα της.

    Εκπρόσωπος της Uber δήλωσε πως “η απόφαση είναι ασυμβίβαστη με την ευρεία πολιτική αναγνώριση στην Ισπανία και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά τα οφέλη της ανταλλαγής υπηρεσιών οικονομίας”, συμπληρώνοντας πως “η Uber θα συνεχίσει να συμμορφώνεται με την ισπανική νομοθεσία και εξετάζει τις νομικές δυνατότητες που υπάρχουν έπειτα από αυτήν την ξαφνική και ασυνήθιστη διαδικασία”.

    Η Uber έχει μονοπωλήσει τα δημοσιεύματα με όχι τόσο θετικές εξελίξεις τις τελευταίες ημέρες , καθώς οι υπηρεσίες της απαγορεύτηκαν στη Nevada και την Ταϊλάνδη, όπως και στο Νέο Δελχί μετά από υποτιθέμενη σεξουαλική επίθεση οδηγού σε επιβάτη.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles