23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Η Meizu είναι στα «μαχαιριά» με την Qualcomm!

    Η Meizu είναι μία σχετικά νέα εταιρεία στον χώρο, η οποία όμως έχει καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών, με την κυκλοφορία πολύ ισχυρών συσκευών που συνήθως ξεχωρίζουν για τις τρελές επιδόσεις τους και την εξαιρετικά οικονομική τιμή τους. Παρόλα αυτά, η Meizu έχει αρχίσει να δημιουργεί και μία μάλλον «αρνητική παράδοση», καθώς έχει εμπλακεί σε αρκετές δικαστικές διαμάχες κατά το παρελθόν, με άλλες γνωστές κατασκευάστριες εταιρείες από τον χώρο της κινητής τηλεφωνίας.

    Meizu 1

    Μάλιστα, πιο παλιά η Meizu είχε βρεθεί αντιμέτωπη στα δικαστήρια με την Apple, με τη δεύτερη να κατηγορεί την κινεζική εταιρεία για κλοπή στο design, ενώ μία ανάλογη περίπτωση είχαμε και με την ZTE, λόγω ενός πανομοιότυπου Home Button που είχε χρησιμοποιήσει η Meizu στα μοντέλα της. Τώρα, στο φως έρχεται και μία νέα διαμάχη που αφορά την κινεζική εταιρεία, αυτή τη φορά με την κορυφαία εταιρεία κατασκευής mobile chipsets, Qualcomm. Οι δημιουργοί των Snapdragon SoCs εξετάζουν πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο να κινηθούν νομικά ενάντια στη Meizu, καθώς ισχυρίζεται ότι τα MediaTek chipsets που τροφοδοτούν τα περισσότερα μοντέλα της κινεζικής εταιρείας παραβιάζουν μία τεχνολογική πατέντα που σχετίζεται με τη δυνατότητα για τη λήψη 3G και 4G. Αν και είναι άγνωστο ότι θα υπάρξει ένας διακανονισμός ανάμεσα στις δύο εταιρείες, παρόλα αυτά από ότι φαίνεται οι σχέσεις των δύο εταιρειών μάλλον θα είναι «τεταμένες» για πολύ καιρό στο μέλλον.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles