18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Η Microsoft ζητάει από τη Google να λογοκρίνει το… Microsoft.com!

    Σε μία προσπάθεια να κάνουν το “πειρατικό” περιεχόμενο πιο δύσκολο να εντοπιστεί από τους χρήστες, εταιρείες κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων στέλνουν κάθε εβδομάδα εκατομμύρια αποτελέσματα αναζήτησης στη Google, ζητώντας να τα αφαιρέσει. Στις περισσότερες περιπτώσεις, πρόκειται όντως για σελίδες που παραβαίνουν τα πνευματικά τους δικαιώματα. Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση κάποιου… λάθους;

    Και τι λάθος, καθώς, σε μία πράξη αυτολογοκρισίας της, η Microsoft ζήτησε πρόσφατα από τη Google να λογοκρίνει links από το δικό της site. Ναι, ναι… αναφερόμαστε στο Microsoft.com!

    Το αίτημα κατάργησης περιεχομένου, για τη συμμόρφωση με το Νόμο για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στην ψηφιακή εποχή (DMCA), στάλθηκε από την LeakID για λογαριασμό της Microsoft και περιλάμβανε έξι links από το site της αμερικανικής εταιρείας, που αφορούσαν το online κατάστημα της, σελίδες υποστήριξης και περιγραφές προϊόντων, όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω capture.

    copyright-takedown-request-microsoft

    Ευτυχώς, στην περίπτωση της Microsoft, η Google εντόπισε τη… λάθος καταχώριση και δεν αφαίρεσε τις σελίδες από τα αποτελέσματα αναζήτησής της. Έτσι, η προσπάθεια αυτολογοκρισίας της Microsoft απέτυχε…

    Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που αυτή η διαδικασία οδηγεί σε αφαίρεση σελίδων που δεν παραβαίνουν κάποια πνευματική ιδιοκτησία, παρά τις προσπάθειες της Google να διασφαλίσει ότι δε συμβαίνει αυτό.

    Μόλις πριν δύο εβδομάδες, για παράδειγμα, η HBO είχε ζητήσει από την Google να αφαιρέσει ένα απολύτως νόμιμο αντίγραφο του open source video player VLC. Μπορεί η πρόταση αφαίρεσης του link να έγινε κατά λάθος, όμως το εν λόγω αποτέλεσμα απουσιάζει ακόμη από τις αναζητήσεις της Google.

    Λάθη γίνονται, το θέμα είναι να είναι όσο το δυνατόν λιγότερα και να διορθώνονται εύκολα. Όταν, πάντως, είναι σαν τη γκάφα της Microsoft, θα μπορούσε κανείς να τα θεωρήσει ακόμη και… “απολαυστικά” για έναν παρατηρητή.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles