18.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Η Nespresso «αγκαλιάζει» υποχρεωτικά τον ανταγωνισμό στη Γαλλία

    Σου ‘χουμε μιλήσει άπειρες φορές μέσα από το DigitalLife.gr για τις εσπρεσιέρες της Nespresso, όχι γιατί τα παίρνουμε όπως πολλοί έχουν υποστηρίξει ή γιατί ανεβάζουμε αβέρτα-κουβέρτα ό,τι δελτίο Τύπου μας έρχεται στο ίνμποξ αλλά γιατί είμαστε πραγματικά φίλοι του εσπρέσο –και είτε σ’ αρέσει, είτε όχι, από ‘κείνους που θεωρούν ότι οι καφετιέρες/εσπρεσιέρες (έστω, κάποιες απ’ αυτές) εν έτει 2014 μπορούν να θεωρούνται και gadgets άμα λάχει. Τις άπειρες φορές λοιπόν που λέγαμε στην αρχή, καν’ τες άπειρες συν μία.

    coffee-pod

    Θα έχεις παρατηρήσει λοιπόν το ότι κάψουλες της Nespresso για τις μηχανές της στην Ελλάδα δεν μπορείς να βρεις παρά μόνο στις Nespresso Boutiques. Πρόσφατα μόνο άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους και κάψουλες συμβατές από τρίτες εταιρείες οι οποίες πωλούνται –και- στα σούπερ μάρκετ και μολονότι με τον τρόπο αυτό ο καταναλωτής έχει περισσότερες επιλογές (το αν αξίζουν ή όχι τον κόπο είναι καθαρά υποκειμενικό και στην κρίση του καθενός…), τα έσοδα της «μαμάς» Nestle μειώνονται. Για τον λόγο αυτό, η τελευταία έχει κινηθεί ποικιλοτρόπως (κατά βάση μέσω πατεντών και ευρεσιτεχνιών) σε διάφορες χώρες προκειμένου να προστατέψει το προϊόν της, μόνο που στη Γαλλία δέχθηκε ένα ηχηρότατο χαστούκι.

    Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, η Γαλλική Δικαιοσύνη, έπειτα από προσφυγή δύο εκ των ανταγωνιστών της Nespresso, ανάγκασε τη Nestle να αφαιρέσει από τις μηχανές τις όλες τις επιγραφές με τις οποίες συνιστούσε στους καταναλωτές να προμηθεύονται μόνο δικές της κάψουλες. Επιπλέον η εταιρεία υποχρεούται να παρέχει πλήρη υποστήριξη ακόμα και σε εκείνους που δεν χρησιμοποιούν δικά της αναλώσιμα ενώ θα πρέπει να σταματήσει να σχολιάζει αρνητικά τις κάψουλες τρίτων. Σημείωση: στη Γαλλία η Nespresso ελέγχει το 78% της αγοράς…

    Παρόμοια περίπτωση έχει «σκάσει» και στην πατρίδα των μηνύσεων και παιδική χαρά του δικηγόρου, τις ΗΠΑ, με την Keurig να ανακοινώνει ότι από το 2015 ξεκινά να κλειδώνει (!) τις μηχανές καφέ της ώστε να μη λειτουργούν σε αυτές κάψουλες τρίτων και δύο από τους ανταγωνιστές της να έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles