11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Η πατέντα της Apple που φιλοδοξεί να λύσει τα προβλήματα αυτονομίας των συσκευών της

    Τα smartphones εξελίσσουν τα specs τους με γοργούς ρυθμούς, αλλά ένας από τους τομείς που “πονοκεφαλιάζουν” ιδιαίτερα τις εταιρείες είναι αυτός της αυτονομίας τους.

    battery-issus

    Με τις μπαταρίες να “στραγγίζουν” -πολλές φορές και μέσα στην ημέρα πριν φτάσουμε σπίτι και στο φορτιστή μας- οι κατασκευάστριες αναζητούν τρόπους για να βελτιώσουν την αυτονομία των απαιτητικών και ενεργοβόρων μοντέλων τους, ακόμη κι αν οι ίδιες οι μπαταρίες τους δεν προσφέρονται γι’ αυτό.

    Το ενδιαφέρον και της Apple στο κομμάτι της αυτονομίας των συσκευών της φάνηκε ήδη από το φετινό WWDC, όπου η εταιρεία επέδειξε τρόπους με τους οποίους τόσο το Mac OS όσο και το iOS θα μπορούν να βελτιώσουν την αυτονομία των προϊόντων που τα ενσωματώνουν.

    Τώρα, ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της αμερικανικής εταιρείας που ονομάζεται “Power Management for Electronic Devices” προτείνει μεθόδους με τους οποίους μία συσκευή μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την αυτονομία της, μαθαίνοντας από τις καθημερινές σας συνήθειες.

    Έτσι, το κινητό σας θα λαμβάνει δεδομένα από τις τοποθεσίες που βρίσκεστε και θα “μαθαίνει” στην ουσία για ποιους λόγους το χρησιμοποιείτε όταν είστε στο δρόμο ή μακριά από το σπίτι. Συγκεντρώνοντας αυτά τα δεδομένα, η Apple θα μπορεί να υπολογίσει, σε ένα βάθος χρόνου, πόσο “μακριά” μπορεί να βρίσκεστε από τη στιγμή που θα φορτίσετε τη συσκευή σας, λαμβάνοντας έτσι τα απαραίτητα “μέτρα” ώστε να εξασφαλίσει ότι η μπαταρία σας θα διαρκέσει έως ότου να μπορέσετε και πάλι να της προσφέρετε ενέργεια.

    Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που έχει καταθέσει η Apple εξηγεί φυσικά με περισσότερες λεπτομέρειες και αναλύει το παραπάνω concept, αποτελώντας μία “ελπιδοφόρα” προσέγγιση στον τρόπο με τον οποίο οι μελλοντικές μας συσκευές θα μπορούν να διαχειρίζονται καλύτερα την ενέργειά τους, ώστε να μη μας αφήνουν στη μέση μίας απαιτητικής ημέρας. Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι περιμένουμε να δούμε πράγματα στην πράξη και όχι στα χαρτιά για να θεωρήσουμε ότι στο “πονεμένο” ζήτημα της αυτονομίας των συσκευών μας έχουν γίνει σοβαρά βήματα…

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles