14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η Sony στοχεύει στην 3η θέση ανάμεσα στους κατασκευαστές smartphones

    Τα σχέδια της Sony να διεκδικήσει και να κατακτήσει την τρίτη θέση στην αγορά κατασκευαστών smartphones, πίσω από τη Samsung και την Apple, αποκάλυψε ο επικεφαλής του mobile division της εταιρείας, Kunimasa Suzuki, σε ενημέρωση “στρογγυλής τραπέζης” στο Τόκιο.

    The logos of Sony Corp. are seen at an electronic store in Tokyo

    Στο πλαίσιο της σχετικής συζήτησης, ο κ. Suzuki αποκάλυψε και τα σχέδια της εταιρείας να κυκλοφορήσει μοντέλα σε χαμηλότερες τιμές που θα απευθύνονται σε αναπτυσσόμενες αγορές, ενώ σημείωσε ότι έχει ως στόχο να πουλήσει 34 εκατομμύρια συσκευές μέσα στο επόμενο οικονομικό έτος.

    Η Sony, με βάση τα στοιχεία της IDC για το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους, είναι, αυτή τη στιγμή, στην 4η θέση ανάμεσα στους κατασκευαστές με μερίδιο αγοράς 4,5%, πίσω από τη Huawei με 4,9% και μπροστά από τη ZTE με 4,3%. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Samsung με ποσοστό 29% και στη δεύτερη η Apple με 21,8%.

    Επιπλέον, σύμφωνα με μία έρευνα της NTT Docomo, η εταιρεία έχει κάνει δυναμικό ξεκίνημα και στο 2013, έχοντας πουλήσει 160.000 Xperia Z μέσα σε δύο εβδομάδες από την κυκλοφορία της συσκευής στην Ιαπωνία στις 6 Φεβρουαρίου.

    Πηγή: Reuters

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles