14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η “The Independent” αναστέλλει την έντυπη έκδοσή της

    Η βρετανική εφημερίδα “The Intependent” επιβεβαίωσε σήμερα τις φήμες ότι διακόπτει οριστικά την έντυπη έκδοσή της και μεταβαίνει σε ένα αποκλειστικά ψηφιακό μέλλον.

    the-independent

    Σε μία δύσκολη για το “χαρτί” περίοδο, όπου εκδότες ειδησεογραφικών εντύπων σε όλο τον κόσμο αναζητούν τρόπους για να αντιμετωπίσουν την πτώση των εσόδων διαφήμισης αλλά και τη μειωμένη κυκλοφορία, η γνωστή εφημερίδα γίνεται η πρώτη στο Ηνωμένο Βασίλειο που εγκαταλείπει την έντυπη έκδοσή της.

    Η ιδιοκτήτρια εταιρεία ESI Media σημείωσε ότι η κίνηση αυτή θα “διασφαλίσει ένα βιώσιμο και κερδοφόρο μέλλον”, ωστόσο δε διευκρίνισε πόσοι εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους, σημειώνοντας απλά ότι θα “γίνουν κάποιες απολύσεις”

    Ο Evgeny Lebedev, ιδιοκτήτης της “The Independent”, σημείωσε χαρακτηριστικά: “Η The Independent ήταν πάντα μια πρωτοποριακή εφημερίδα με ιστορικό καινοτομίας. Κουβαλά μια υπερήφανη κληρονομιά ως ο πρώτος πραγματικά ανεξάρτητος τίτλος εθνικής κλίμακας στη Βρετανία. Η οικογένειά μου αγόρασε την εφημερίδα και επένδυσε σ’ αυτήν σε μεγάλο βαθμό, καθώς πιστεύει στη δημοσιογραφία παγκόσμιας κλάσης και η κίνηση αυτή εξασφαλίζει το μέλλον αυτών των ζωτικής σημασίας εκδοτικών αξιών.”

    Τα “καλά” νέα της εξέλιξης αυτής είναι το ότι ο όμιλος θα δώσει πλέον μεγαλύτερη βαρύτητα στα ψηφιακά μέσα, με νέο περιεχόμενο και θέσεις εργασίας, καθώς και ένα νέο subscription-based app, ενώ ετοιμάζει νέα γραφεία σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και την Ασία, καθώς και επέκταση στις ΗΠΑ.

    Η εφημερίδα, η οποία εκδίδεται από το 1986, θα εκδόσει το τελευταίο της φύλλο το Σάββατο 26 Μαρτίου και το τελευταίο της κυριακάτικης έκδοσής της την Κυριακή 20 Μαρτίου.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles