24.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Είδαμε πρώτοι τα νέα Microsoft Lumia 950 και 950 XL! [hands-on]

    Ο…χαμός που συμβαίνει με τα νέα Windows 10 Lumia δεν έχει προηγούμενο και αυτό εν μέρει είναι λογικό…η Microsoft, απηλλαγμένη από τους βραχνάδες του παρελθόντος, δείχνει αποφασισμένη να χτυπήσει για τα καλά την αγορά smartphones, έχοντας ως μεγάλο όπλο της το Windows 10 OS (το οποίο αναλύουμε εδώ), ένα λειτουργικό σύστημα που αποτελεί το ιδανικό κράμα Windows 7 + Windows 8-8.1 και είναι σχεδιασμένο εξ’ίσου για τα desktops και τα notebooks, όσο και για τα smartphones/tablets. Το όνειρο της “ενοποίησης” είναι εδώ…

    lumia 950 xl (10) (Large)

    Το Digital Life είχε την ευκαιρία να πιάσει πρώτο στα χέρια του (μέσω του Δημήτρη Σκιάννη) τα δύο πλέον χαρακτηριστικά Windows 10 phones, τα Lumia 950 και Lumia 950 XL, στο κατάστημα του Κωτσόβολου στο The Mall Athens. Από specs, είναι σχεδόν ίδια, high-end συσκευές με κορυφαίο επεξεργαστή και ποσότητα μνήμης, διαφέρουν όμως στο μέγεθος της οθόνης τους και σε αυτό της μπαταρίας. Λογικό, άλλωστε, με το “XL” να ακολουθεί το “950”, στην περίπτωση του “μεγάλου” μοντέλου.

    lumia 950 xl (6) (Large)

    Διαφέρουν και σε εμφάνιση, με το Lumia 950 να είναι ομολογουμένως πιό ελκυστικό, αλλά το XL να είναι πιό χρηστικό και επιβλητικό. Έμφαση έχει δωθεί στην ποιότητα απεικόνισης των sAMOLED οθονών που κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, παραδοσιακά, στην κάμερα, αλλά και στην ταχύτητα και τη συνδεσιμότητα. Ειδικά με την προσθήκη του Display Dock της Microsoft, τα νέα Lumia γίνονται κυριολεκτικά υπολογιστές… “τσέπης”, σε συνδυασμό με το “Continuum”.

    lumia 950 (5)

    lumia 950 xl (4) (Large) lumia 950 xl (3) lumia 950 xl (2) lumia 950 xl (1) lumia 950 xl (7) lumia 950 xl (9) lumia 950 xl (8)

    Είδαμε το live demo στα κεντρικά της Microsoft τη Δευτέρα και μείναμε έκπληκτοι με το πόσο απλή και ομαλή είναι η μετάβαση από το περιβάλλον του smartphone σε αυτό του desktop, το πως το κουμπί της “Έναρξης” ανοίγει ουσιαστικά την Homepage του Lumia με τα γνωστά σας tiles αλλά και η δυνατότητα να τρέχετε διαφορετική εφαρμογή στην οθόνη του smartphone και διαφορετική στην οθόνη που έχετε συνδέσει στο Display Dock! Multitasking στα καλύτερά του…

     

    Δείτε το video-παρουσίαση των Lumia 950 και 950 XL:

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles