16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ιδού η μεγαλύτερη και… βαθύτερη σήραγγα στον πλανήτη

    Το Gotthard Base Tunnel είναι μία σιδηροδρομική σήραγγα που περνάει κάτω από τις ελβετικές Άλπεις και αναμένεται να ανοίξει για κυκλοφορία το 2016.


    Με μήκος διαδρομής 57 χιλιόμετρα και διαθέτοντας συνολικά 151,84 χιλιόμετρα από σήραγγες, φρεάτια και περάσματα, θα αποτελέσει -όταν ολοκληρωθεί- τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα στον πλανήτη, ξεπερνώντας ακόμη και το Seikan Tunnel στην Ιαπωνία.

    Κύριος στόχος του Gotthard Base Tunnel είναι να αυξήσει τη συνολική ικανότητα μεταφορών διαμέσου των Άλπεων (κυρίως στο κομμάτι της μεταφοράς εμπορευμάτων μεταξύ της Γερμανίας και της Ιταλίας) και συγκεκριμένα να μετατοπίσει τον όγκο των εμπορευματικών μεταφορών από τις οδικές στις σιδηροδρομικές, ώστε να μειωθούν οι περιβαλλοντολογικές ζημιές που προκαλούνται από τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό των φορτηγών στις οδικές αρτηρίες.

    Επιπλέον θα μειώσει το χρόνο του ταξιδιού για τις επιβατικές αμαξοστοιχίες από τη Ζυρίχη στο Μιλάνο κατά μία ώρα και από τη Ζυρίχη στο Λουγκάνο σε μία ώρα και σαράντα λεπτά.

    Το έργο αποτελείται από δύο ξεχωριστές σήραγγες, ενώ αποτελεί μέρος του AlpTransit που θα αλλάξει συνολικά τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες στις Άλπεις.

    Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την κατασκευή του Gotthard Base Tunnel

    Δείτε ένα ντοκιμαντέρ 42 λεπτών για το Gotthard Base Tunnel

    Πηγές: TecheblogWikipedia

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles