20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Ιδού το τελικό πόρισμα της Samsung για το Galaxy Note7. Η ευθύνη στο σχεδιασμό και την κατασκευή των μπαταριών

    Η Samsung ανακοίνωσε επιτέλους το οριστικό πόρισμα της έρευνάς της σχετικά με τα ζητήματα που προέκυψαν με τις μπαταρίες και οδήγησαν στη διπλή ανάκληση του Galaxy Note7. Προκειμένου να καταλήξει σ’ αυτό το τελικό συμπέρασμα, η κορεατική εταιρεία διεξήγαγε η ίδια ενδελεχείς δοκιμές, ενώ, επιπρόσθετα, εξέτασαν το θέμα και τρεις ανεξάρτητες ομάδες.

    samsung note 7

    Η Samsung σημειώνει χαρακτηριστικά ότι, τους προηγούμενους μήνες, διερεύνησε όλα τα στοιχεία που αφορούν τη συσκευή, συμπεριλαμβάνοντας το hardware, το software, τις διαδικασίες συναρμολόγησης κ.ά. Περίπου 700 μηχανικοί της εξέτασαν όχι λιγότερα από 200.000 Note7 καθώς και 30.000 μπαταρίες, ώστε να μπορέσουν να αναπαράγουν περιστατικά τα οποία είχαν οδηγήσει πολλούς χρήστες να αντιμετωπίσουν προβλήματα υπερθέρμανσης με τις συσκευές τους.

    Σύμφωνα με τη Samsung, η ίδια η συσκευή Galaxy Note 7 (συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού, του hardware και του software) δε φέρει ευθύνες σχετικά με τις αποτυχίες. Το πρόβλημα αφορούσε αποκλειστικά τις μπαταρίες της.

    Το Galaxy Note 7 κυκλοφόρησε με μπαταρίες είτε από τη Samsung SDI (Κατασκευαστής Α) είτε από μία εταιρεία από την Hong Kong που ονομάζεται Amperex Technology (Κατασκευαστής Β). Η έρευνα της Samsung εντόπισε προβλήματα και στις δύο μπαταρίες. Το ότι και οι δύο διαφορετικές μπαταρίες υπερθερμαίνονταν και σε κάποιες περιπτώσεις πήραν φωτιά οφείλεται σε ένα συνδυασμό κατασκευής και ατελειών στο σχεδιασμό τους.

    Ειδικότερα, οι μπαταρίες που είναι κατασκευασμένες από τη Samsung SDI πιθανώς βραχυκύκλωναν λόγω παραμορφώσεων στις γωνίες τους και λεπτών εσωτερικών διαχωριστικών, ενώ στην περίπτωση των μπαταριών της Amperex το πρόβλημα οφειλόταν στην έλλειψη (ή κακή ευθυγράμμιση) της μονωτικής ταινίας και (πάλι) στα λεπτά εσωτερικά διαχωριστικά.

    Σε τρία PDF, στο τέλος της ανακοίνωσής της, η Samsung εξηγεί τις τεχνικές λεπτομέρειες, ενώ επιβεβαιώνει ότι έως τώρα το 96% των περίπου 3 εκατομμυρίων Note 7 που έχουν πουληθεί και ενεργοποιηθεί σε όλο τον κόσμο έχουν ανακληθεί. 

    Προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια των μελλοντικών προϊόντων της, μάλιστα, η Samsung έχει λάβει κατάλληλα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων πρωτοκόλλων που περιλαμβάνουν“πολυεπίπεδα μέτρα ασφαλείας” και “έλεγχο ασφάλειας μπαταριών 8 σημείων”. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα και στο ακόλουθο video.

    https://www.youtube.com/watch?v=6s4uqr1serU

    Η Samsung σημειώνει επίσης ότι “έχει σχηματίσει μια συμβουλευτική ομάδα που αφορά τις μπαταρίες, από εξωτερικούς συμβούλους, ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς εμπειρογνώμονες για να διασφαλίσει ότι στο μέλλον θα διατηρεί μια σαφή και αντικειμενική άποψη για την ασφάλεια και την καινοτομία τους.”

    “Ελπίζουμε ότι όλα τα smartphones που είναι κατασκευασμένα από τη Samsung ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία θα είναι ασφαλή για χρήση από τώρα και στο εξής” σημειώνει η εταιρεία, που σίγουρα δε θέλει ούτε στο χειρότερο εφιάλτη της να ξαναπάθει κάτι αντίστοιχο στο μέλλον…

    Δείτε το infographic της Samsung σχετικά με το επίσημο πόρισμα για το Galaxy Note7

    Infographic-Galaxy-Note7-What-we-discovered

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles