20 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Ιεροσυλία ή καλή ιδέα; Αυτή θα είναι η επόμενη συσκευασία της Coca Cola

    Update 10.7.2012 Ώρα 15:30:  Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από το Τμήμα Επικοινωνίας της Coca Cola Hellas, μας ενημερώνουν ότι η εταιρεία ουδεμία σχέση έχει με την δημιουργία του βίντεο και των σχετικών δημοσιεύσεων που είδαμε στις πηγές μας, αλλά και σε άλλες, όπως το msn. Παραθέτουμε το σχετικό email:

    Θα θέλαμε  να σας ενημερώσουμε ότι το post που αναρτήθηκε στο http://www.digitallife.gr, στις 08/07/2012 με τίτλο «Ιεροσυλία ή καλή ιδέα; Αυτή θα είναι η επόμενη συσκευασία της Coca Cola» (http://bit.ly/NeZirV), δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

    Σε καμία χώρα της Κεντρικής Αμερικής δεν διατίθεται Coca-Cola σε πλαστική σακούλα, ενώ η εταιρεία δεν έχει δημιουργήσει το συγκεκριμένο video, ούτε έχει συμβάλλει με οποιονδήποτε τρόπο στη διανομή του. Αυτή την στιγμή, τα προϊόντα της The Coca-Cola Company στην Κεντρική Αμερική διατίθενται σε αλουμινένια κουτάκια, συσκευασίες πλαστικού μπουκαλιού (PET) καθώς και σε γυάλινα μπουκάλια.

    […]

    Για τους κατοίκους της Κεντρικής Αμερικής, δηλαδή χωρών όπως το Μεξικό, ο Παναμάς, το γνωστό αναψυκτικό Coca Cola, θεωρείται ένα ακριβό αναψυκτικό, σε σχέση με τα εισοδήματά τους. (Σε λίγο και η Ελλάδα θα το αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο, απ’ ότι φαίνεται….)

    Οι καταστηματάρχες λοιπόν, εδώ και χρόνια, έχουν εφεύρει ένα ειδικό τρόπο σερβιρίσματος, ώστε οι πελάτες τους να μην χρειάζεται να αγοράζουν το γνωστό και κλασσικό γυάλινο μπουκάλι που είναι παντού αναγνωρίσιμο: σερβίρουν το αναψυκτικό σε διάφανα σακουλάκια με καλαμάκι!

    Η Coca Cola κλήθηκε να ανταποκριθεί λίγο πιο επίσημα στην πρακτική των καταστηματαρχών της Κεντρικής Αμερικής και δημιούργησε το «μπουκάλι-σακούλα» για το αναψυκτικό, ένα σακουλάκι που είναι στο σχήμα του γνωστού μπουκαλιού, αλλά είναι φτιαγμένο από βιοδιασπώμενα υλικά. Έτσι, η εταιρεία κατορθώνει να κρατήσει χαμηλή την τιμή του αναψυκτικού για τους Μεξικανούς και άλλους πελάτες της, αλλά χρησιμοποιεί και ένα υλικό το οποίο δεν είναι μεγάλη απειλή για το περιβάλλον και μπορεί να ενταχθεί πολύ εύκολα στη διαδικασία ανακύκλωσης.

    Δείτε το βίντεο και πείτε μας, πώς σας φαίνεται. Ανήκετε σε αυτούς που λένε ότι «δεν αλλάζουν με τίποτα τη γεύση της Coca Cola στο γυάλινο μπουκάλι»; Ή θα σας άρεσε η ιδέα να αγοράζετε πολύ φτηνότερο αναψυκτικό σε αυτή, τη νέα συσκευασία;

    Πηγή: Gizmodo, psfk

    Related Articles

    6 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles