20.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    IFA 2013: LG 77” OLED, Samsung 110” HDTV, Sony Vaios και πολλά ακόμη…

    Όπως γνωρίζετε, αυτές τις μέρες διεξάγεται στο Βερολίνο η έκθεση τεχνολογίας IFA 2013 και κάθε λίγη ώρα έχουμε πάμπολλα updates, παρουσιάσεις, αποκαλύψεις, για τα οποία ενημερώνεστε μέσω του Digitallife.gr και του tag #IFA2013. Ο Γιώργος Ιωσηφίδης βρίσκεται στην καρδιά των γεγονότων και ήδη σας έχει παρουσιάσει μπόλικο, ενδιαφέρον υλικό, όπως το hands-on του Sony Xperia Z Ultra και του LG G2.

    Όμως η IFA δεν είναι μόνο smartphones και tablets. Την τιμητική τους έχουν αρκετές συσκευές τεχνολογίας, από HD τηλεοράσεις μέχρι DJ sets και φωτογραφικές μηχανές. Ιδού μερικές από τις ενδιαφέρουσες εμφανίσεις της έκθεσης, μέχρι τις επόμενες, φυσικά, καθώς η IFA θα «τρέχει» μέχρι και τις 9 του μήνα. Έχουμε πολλά να δούμε ακόμα, οπότε μείνετε συντονισμένοι εδώ για να μη χάσετε καμία ενημέρωση!

    ifaday13

    Η Sony, για παράδειγμα, έκανε ζωντανή επίδειξη ενός καινούργιου headset, ονόματι HMZ-T3W, το οποίο θα πωλείται από το Νοέμβρη έναντι 1500 (και κάτι) ευρώ! Γιατί είναι τόσο ακριβό; Διότι δεν πρόκειται για απλό headset…Τα φουτουριστικά, αυτά, «γυαλιά» περιλαμβάνουν δύο μικρά 1,280×720-pixel OLED panels, ένα για κάθε μάτι και σύμφωνα με την εταιρεία, είναι «σαν να βλέπεις μια τηλεόραση 750 ιντσών από απόσταση 6 μέτρων». Η συσκευή είναι πλήρως ασύρματη και η Sony υπόσχεται πολλές ώρες αυτονομίας, ενώ περιλαμβάνει και 7.1 αναπαραγωγή ήχου μέσω των ενσωματωμένων ακουστικών, για μια καλύτερη, συνολικά, εμπειρία.

    Η LG σπάει ακόμη ένα ρεκόρ στο χώρο των OLED TVs, με το νέο μοντέλο της, διαγωνίου 77 ιντσών! Είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη OLED τηλεόραση στον κόσμο, με 4K ανάλυση και ακόμα καλύτερα, το panel είναι κυρτό! Πραγματικό θηρίο, αν και δυστυχώς για όσους την αποκτήσουν (μη ρωτάτε τιμή, δε θέλουμε καν να μάθουμε), δεν υπάρχει 4Κ περιεχόμενο για να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές της.

    2013 Consumer Electronics Show Highlights Newest Technology

    Η Samsung ελκύει τους επισκέπτες με ακόμα μεγαλύτερες τηλεοράσεις, όχι OLED φυσικά, αλλά με τεράστιες διαγωνίους. Έτσι, αν οι 98 ίντσες δε σας φτάνουν, μπορείτε να επιλέξετε το αμέσως επόμενο μοντέλο των 110 ιντσών! Μιλάμε για HD TVs με 4K ανάλυση, ενώ αναφορά έγινε και σε ένα 4K OLED μοντέλο, που όμως δεν έχει εμφανιστεί ακόμα στην έκθεση. Η Samsung έχει ήδη ένα 55άρι curved OLED μοντέλο, άρα ίσως μπορούμε να περιμένουμε κάτι αντίστοιχο με την 77άρα της LG.

    Δεν είναι λίγα και τα notebooks που πρωτοεμφανίζονται στην IFA, με τη Sony (και πάλι) να παρουσιάζει στο κοινό και τους δημοσιογράφους όχι ένα, ούτε δύο, αλλά τρία «υβριδικά» Vaios. Και με τον όρο «υβριδικά», εννοούμε πως είναι notebooks και tablets σε μία συσκευή, χάρη στα αναδιπλούμενα πληκτρολόγιά τους. Όλα, φυσικά, διαθέτουν οθόνη αφής, όλα έχουν Windows 8 OS, όλα θα κυκλοφορήσουν εντός του έτους, αλλά άγνωστη είναι προς το παρόν η τιμή τους.

    ifaday14

    To Vaio Tap 21 είναι ένα tabletop χωρίς πληκτρολόγιο, με ενσωματωμένο πόδι στήριξης και 21” οθόνη. Σαφώς ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του, το Tap 20 και αρκετά κομψό, ενώ ο Core i5 ή i7 επεξεργαστής του εγγυάται πολύ καλές επιδόσεις.

    Το Vaio Tap 11 είναι μάλλον η πιό έξυπνη και ευέλικτη λύση. Με 11άρα IPS οθόνη (1080p), ξεχωριστά από το πληκτρολόγιο, μπορεί να χωριστεί «στα δύο», ανάλογα με τις ανάγκες σας. Το πληκτρολόγιο επικοινωνεί και ασύρματα με την «οθόνη», ενώ μπορεί να προσκολληθεί πάνω της (και να επαναφορτιστεί από αυτήν) χάρη στους μαγνήτες που διαθέτει. Διαθέτει stylus, NFC, 4 GB RAM και Core i5 ή i7 επεξεργαστή, ενώ ζυγίζει μόλις 750 γραμμάρια.

    Έξυπνη ήταν και η προσέγγιση στην περίπτωση του Vaio Flip, το οποίο θα είναι διαθέσιμο με οθόνες 13, 14 και 15 ιντσών. Εδώ, η οθόνη μπορεί να διπλώσει πίσω από το πληκτρολόγιο, όμως χάρη στα ειδικά πορτάκια το πληκτρολόγιο καλύπτεται εξ’ολοκλήρου. Έτσι το Flip μετατρέπεται από notebook σε ένα (σχεδόν) κανονικό tablet, χωρίς τα μειονεκτήματα που είχαν παλαιότερες υλοποιήσεις.

    ifaday11

    Στα ίδια χνάρια και η Lenovo με το νέο IdeaPad Yoga 2 Pro. Αυτό το «υβριδικό» έχει 13,3” οθόνη, ανάλυσης 3,200×1,800 pixels και θα πωλείται από τον Οκτώβρη με τιμή κοντά στα 1000 €. Πέρα από τα τυπικά χαρακτηριστικά του, που είναι αναβαθμισμένα σε σχέση με τον προκάτοχό του, έχουμε backlit πληκτρολόγιο, ενώ η μέθοδος που ακολουθείται για να μετατραπεί σε tablet, είναι η κλασική: Αναδίπλωση της οθόνης κατά 360 μοίρες, και το πληκτρολόγιο από την άλλη πλευρά. Μπορεί, φυσικά, να μετατραπεί και σε tabletop, με το πληκτρολόγιο να χρησιμεύει σαν τη βάση της συσκευής.

    Και κλείνοντας με τα tablets, τα βλέμματα όλων τράβηξε η Panasonic με το θηριώδες UT-MB5 της. Ζυγίζει σχεδόν 2,5 κιλά, διαθέτει οθόνη 20 ιντσών, ανάλυσης 4K (3,840×2,560 pixels) και η μπαταρία του δεν μπορεί να το κρατήσει «ζωντανό» πάνω από 2 ώρες! Μάλλον δεν ανήκει στην κατηγορία των “tablets” αφού η φορητότητά του είναι πολύ περιορισμένη, παρ’όλα αυτά προσπαθεί να θυμίσει tablet με την εμφάνισή του. Στο πίσω μέρος υπάρχει μια κάμερα 720p, ενώ στο εσωτερικό του βρίσκουμε Windows 8.1 Pro, 4 ή 8 GB RAM, 128 ή 256 GB αποθηκευτικού χώρου και τον Core i5-3437U vPro στο 1.9 GHz. Την επεξεργασία των γραφικών αναλαμβάνει το Nvidia GeForce 745 M. Ωραίο φαίνεται, αλλά με τιμή…4.500 €, δύσκολα θα βρεί αγοραστές.

    ifaday15

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles