13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Samsung Galaxy Gear. Αυτό είναι το ρολόι της κορεατικής εταιρείας επίσημα [IFA 2013]

    Η αποκάλυψη ήρθε στο “Unpacked” event, πριν την έναρξη της IFA 2013, με τη συσκευή που βλέπουμε να διαφοροποιείται λιγάκι απ’ ό,τι είχαμε δει στη διαρροή του VentureBeat πριν λίγες ημέρες.

    Το Galaxy Gear διαθέτει οθόνη που καλύπτει όλη σχεδόν την εμπρόσθια επιφάνειά του, ενώ διαθέτει πλαίσιο από μέταλλο, κάτι ασυνήθιστο ομολογουμένως για την κορεατική εταιρεία.

    Στο ρυθμιζόμενο λουράκι του, έχετε επιλογή ανάμεσα σε έξι διαφορετικές αποχρώσεις (Jet Black, Mocha Gray, Wild Orange, Oatmeal Beige, Rose Gold και Lime Green). Η Samsung, μάλιστα, χρησιμοποιεί τα χρώματα, ώστε να δώσει έμφαση στο ρόλο του Galaxy Gear ως ένα lifestyle αντικείμενο. Έτσι, π.χ. το Wild Orange είναι κατάλληλο για αθλητικούς τύπους, ενώ το Rose Gold προσεγγίζει ένα πιο γυναικείο κοινό.

    Galaxy Gear-008-Set1 Side_Six

    Η οθόνη του έχει μέγεθος 1,63 ίντσες και είναι AMOLED με ανάλυση 320×320 pixels, ενώ ο επεξεργαστής του ένας μονοπύρηνος Exynos στα 800MHz με 512ΜΒ RAM. Διαθέτει επιπλέον κάμερα 1.9MPixels και εσωτερική μνήμη 4GB, ενώ το βάρος του φτάνει τα 73,8 γραμμάρια.

    Όπως γνωρίζαμε και από τις διαρροές, η συσκευή δεν είναι φυσικά από μόνη της ένα… κινητό, αλλά ένας σύντροφος για το smartphone σας. Μπορείτε, ωστόσο, να πραγματοποιήσετε κλήσεις από αυτό, καθώς συνδέεται ασύρματα μέσω Bluetooth με το smartphone σας, ενώ διαθέτει και ενσωματωμένο μικρόφωνο καθώς και ηχείο. Φυσικά, έχει τη δυνατότητα να σας ειδοποιεί για εισερχόμενα μηνύματα, κλήσεις ή email, προσφέροντας μία προεπισκόπηση αυτών και δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να τα αποδεχθεί ή να τα αγνοήσει.

    Χρησιμοποιεί το Bluetooth 4.0 Low Energy standard για την επικοινωνία του, ώστε να μην ξοδεύει εύκολα την, έτσι κι αλλιώς μικρή, μπαταρία των 315mAh, για την οποία η κορεατική εταιρεία υπόσχεται αυτονομία “περίπου μίας μέρας”.

    Επιπλέον, το “παρών” δίνουν κάποιες έξυπνες λειτουργίες όπως το Memographer, που επιτρέπει στους χρήστες που βρίσκονται εν κινήσει να καταγράφουν μαζί φωτό και video, ώστε να έχουν μία γρήγορη οπτική αναπαράσταση σημαντικών στιγμών της καθημερινότητάς τους, αλλά και να τις μοιράζονται στα social media, ενώ το Voice Memo σας δίνει τη δυνατότητα να ηχογραφήσετε κάποιες σημειώσεις και να τις μεταφέρετε ως texts στις Galaxy συσκευές σας.

    Η λειτουργία Auto-lock “ασφαλίζει” αυτόματα την οθόνη του συνεργαζόμενου smartphone κάθε φορά που το ρολόι βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη του 1,5 μέτρου από αυτήν και την ξεκλειδώνει και πάλι μόλις πλησιάσουν, ενώ το Find my Device σας επιτρέπει να βρείτε την τοποθεσία της συσκευής σας, μέσω ήχου, φωτισμού ή δόνησης. Με το Galaxy Gear, οι χρήστες μπορούν ακόμη να ελέγξουν τη μουσική που παίζουν οι Galaxy συσκευές τους.

    Επιπλέον, το ρολόι της Samsung μπορεί να λειτουργήσει και ως βηματόμετρο, χάρη στον ενσωματωμένο αισθητήρα, παρακολουθώντας τη φυσική σας δραστηριότητα, ώστε να μπορείτε να κρατάτε δεδομένα όπως οι αποστάσεις που καλύπτετε ή οι θερμίδες που καίτε.

    Aξίζει να σημειώσουμε ότι η Samsung έχει απενεργοποιήσει τη δυνατότητα να κλείσετε τον ήχο που κάνει το κλείστρο κατά τη φωτογράφιση, έτσι ώστε να αποφύγετε κάποια “ανάρμοστη” χρήση.

    Galaxy Gear_001_Front_Wild Orange

    Το Galaxy Gear, που “τρέχει” Android, θα είναι συμβατό, προς το παρόν, μόνο και με τις υπόλοιπες συσκευές που ανακοινώθηκαν σήμερα, το Galaxy Note 3 και το Galaxy Note 10.1 2014 edition, ενώ, σύντομα, αναμένεται να συνεργάζεται και με το Galaxy S4, όταν αυτό λάβει την αναβάθμιση 4.3.

    Αναπτύσσεται ακόμη ένα ολόκληρο “οικοσύστημα” εφαρμογών για το ρολόι της Samsung, με τις πρώτες 70 να είναι διαθέσιμες με το λανσάρισμα της συσκευής.

    Το Galaxy Gear θα μπορεί προφανώς να χρησιμοποιηθεί και ως ένα απλό ρολόι, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να το προσωποποιήσουν. Έρχεται με 10 διαφορετικές επιλογές ρολογιού, ενώ θα έχετε τη δυνατότητα να κατεβάσετε ακόμη περισσότερες μέσω του Samsung Apps.

    Η συσκευή θα κάνει πρεμιέρα στην αγορά στις 25 Σεπτεμβρίου, όπως όλες οι νέες Galaxy προτάσεις, ενώ θα είναι διαθέσιμη στις περισσότερες χώρες μέσα στον Οκτώβριο. Η τιμή του, τουλάχιστον στις ΗΠΑ, υπολογίζεται στα 250 δολάρια.

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles