16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ένα σύννεφο στο δωμάτιο (που δεν είναι οφθαλμαπάτη)

    Πώς είναι να συννεφιάζει σε ένα δωμάτιο; Ο Ολλανδός καλλιτέχνης Berndnaut Smidle μας δείχνει τον τρόπο και σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν είναι οφθαλμαπάτη.

    Το concept είναι πολύ απλό. Παίρνει άδειους χώρους τέχνης στην Ολλανδία και χρησιμοποιεί λίγη επιστήμη για να καταφέρει αυτό το εκπληκτικό και πολύ εφήμερο αποτέλεσμα. Ρυθμίζει την υγρασία και την θερμοκρασία των χώρων στις ιδανικές συνθήκες και μετά, χρησιμοποιεί ένα μηχάνημα που παράγει «ομίχλη» (ναι, σαν αυτά που βλέπουμε στις πίστες ή τα διάφορα shows) για να φτιάξει ένα τέλειο σύννεφο που παραμένει έωλο για μερικά δευτερόλεπτα.

    Η δουλειά του είναι πολύ εφήμερη. Η διάρκεια ζωής του κάθε σύννεφου δεν ξεπερνά τα 10 με 15 δευτερόλεπτα. Έτσι, ο μόνος τρόπος για να δείτε την καλλιτεχνική του κατασκευή είναι, είτε να είστε εκεί όταν το κάνει, είτε στις εντυπωσιακές φωτογραφίες.

    Επιλέγει ιδιαίτερους χώρους όπως άδειες εκκλησίες και χώρους τέχνης. Και η τεχνική του είναι τόσο εφήμερη που μοιάζει μάταιη. Αλλά, πέρα από τα φανταστικά φωτογραφικά ενσταντανέ, μας αρέσει πολύ που κινείται ανάμεσα στην απόκοσμη εικόνα και τα χιουμοριστικά καρτούν κακότυχων ηρώων που τους ακολουθεί το σύννεφο όπου κι αν πηγαίνουν.

    Δείτε τώρα και το βίντεο που εξασφάλισε ένα Ολλανδικό site για να διαπιστώσετε ότι δεν πρόκειται για οφθαλμαπάτη ή Photoshop.

    Πηγές: Washington Post, Peta Pixel

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles