16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Creev Mark V, ο ορισμός του value for money! [hands-on]

    Είναι “βαρύς” ο τίτλος του καλύτερου smartphone, σε οποιαδήποτε κατηγορία κι αν αναφερόμαστε, όμως δε διστάζουμε να τον δώσουμε όταν βρούμε την κατάλληλη συσκευή. Και μπορεί το Creev Mark V να μην έρχεται με ατέλειωτες περγαμηνές, όμως τα specs του είναι εντυπωσιακά για την τιμή και έπρεπε να δούμε από κοντά τι μπορεί να κάνει!

    creev mark v (16)

    Τεχνικά Χαρακτηριστικά Creev Mark V

    • Διαστάσεις: 144.4 x 71.7 x 8 mm
    • Βάρος: 132 γρ.
    • Οθόνη: 5” IPS (1280 x 720 pixels), OGS
    • Επεξεργαστής: 8-core MediaTek M6753 (1,3 GHz)
    • Μνήμη: 2GB RAM, 16GB αποθηκευτικού χώρου, microSD έως 32GB
    • Συνδεσιμότητα: 3G, 4G, Wi-Fi 802.11 b/g/n-Wi-Fi hotspot, Bluetooth v4.0, GPS-GLONASS (με A-GPS), NFC, FM Radio
    • Λειτουργικό: Android 5.1
    • Κάμερα: 13 MPixel με single-LED flash, HDR, λήψη 1080p video, εμπρόσθια 8 MPixel με single LED flash
    • Μπαταρία: 2.150mAh
    • Ειδικά χαρακτηριστικά: 2 x micro-SIM
    • Περιεχόμενα συσκευασίας: USB καλώδιο, φορτιστής 1A

     

    Εξωτερικά, το Creev Mark V έχει σαφείς επιρροές… iPhone, κάτι που όμως δεν ενοχλεί καθόλου καθώς η κατασκευή του είναι πολύ καλή και αφήνει ωραία αίσθηση στο χέρι. Μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε ήταν η απίστευτη δυσκολία στο να αφαιρεθεί το πίσω καπάκι της μπαταρίας και των SIM, κάτι που δε γίνεται χωρίς ένα λεπτό κατσαβίδι ή κλείδι. Πέραν αυτού, όμως, μείναμε αρκετά ικανοποιημένοι από το βάρος, την εμφάνιση και την κατασκευή του. Α, να τονίσουμε πως η microUSB θύρα του είναι στο πάνω μέρος και όχι στο κάτω, ενώ η κάμερα δεν θα γρατζουνιστεί καθώς είναι ελαφρώς πιό μέσα από το δαχτυλίδι του φακού.

    creev mark v (13)

    creev mark v (12)

    creev mark v (2)

    creev mark v (14)

    creev mark v (15)

    Η οθόνη OGS (One Glass Solution) περιμέναμε να έχει καλή απόκριση και αίσθηση, κάτι που συνέβη. Παρά την τυπική 720p ανάλυση μας κάλυψε απόλυτα, ενώ το οκταπύρηνο chipset με τα 2GB είναι συνδυασμός που δεν βρίσκεις εύκολα κάτω από τα 200 ευρώ και εγγυάται ταχύτατη λειτουργία και απρόσκοπτο “τρέξιμο” όλων των apps. 2-0, λοιπόν.

    Το Creev Mark V υποστηρίζει και 4G δίκτυα, ενώ υποστηρίζει και όλα τα αναμενόμενα πρωτόκολλα συνδεσιμότητας που έχουμε συνηθίσει, έτσι δε θα δυσκολευθείτε να το συνδυάσετε με άλλες συσκευές (όπως το Creev smartwatch SW100). Το καλό είναι πως δέχεται και δύο micro-SIM κάρτες (η μια 3G/4G, η άλλη 2G)!

    creev mark v (19)

    creev mark v (17)

    creev mark v (6)

    creev mark v (8)

    creev mark v (10)

    IMG_0331

    creev mark v (5)

    Η κύρια κάμερα των 13 MPixels κάνει αρκετά καλή δουλειά, όχι κάτι τρομερό για την κατηγορία της συσκευής αλλά τα αναμενόμενα, ενώ η εμπρόσθια των 8 MPixels σίγουρα θα καλύψει τις… selfie ανάγκες σας. Το δεύτερο “ψεγάδι” που βρήκαμε στο Mark V είναι η σχετικά μικρή μπαταρία του, στα 2.150 mAh, κάτι που σημαίνει ότι θα δυσκολευθεί να βγάλει τη μέρα αν το χρησιμοποιείτε αρκετά. Αν ήταν 2.500+ mAh, θα μπορούσαμε ίσως να μιλάμε για το ιδανικό smartphone κάτω των 200 ευρώ.

    creev mark v (9)

    Το Creev Mark V ήρθε σχεδόν από το “πουθενά” να αποτελέσει μια εξαιρετική επιλογή στα smartphones 150-200 ευρώ, έχοντας specs που ζηλεύουν πολλοί ανταγωνιστές του αλλά και άριστη αισθητική και ποιότητα κατασκευής. Με κάθε ειλικρίνεια, μου θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το πρώτο Moto G και Moto G 2nd gen, που για χρόνια είχαν το “θρόνο” στη budget κατηγορία συσκευών. Είναι ένας τίτλος που του αξίζει σχεδόν 100% και θα πρέπει να το έχετε ψηλά στη λίστα σας με τα υποψήφια μοντέλα προς αγορά.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    6 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles