19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Το Instagram εγκαινιάζει τα Web Profiles

    Έως τώρα το Instagram ήταν μία -σχεδόν αποκλειστικά- mobile εφαρμογή. Χωρίς να χάνει αυτό το χαρακτήρα, προχωράει σε μία αρκετά σημαντική προσθήκη, λανσάροντας, για πρώτη φορά σήμερα, τα Web Profiles.

    Έτσι, πλέον, θα έχετε τη δυνατότητα πρόσβασης στο προσωπικό προφίλ αλλά και το προφίλ των φίλων σας στο Instagram και μέσω Web browser.

    Κάθε προφίλ περιλαμβάνει μία “header” image στο πάνω μέρος της σελίδας, η οποία, στην ουσία, αποτελεί μία “δυναμική” σύνθεση φωτογραφιών που έχει ανεβάσει ο χρήστης στο Instagram, ενώ μικρότερο (στη λογική των Facebook Profiles) αριστερά βρίσκεται το avatar του χρήστη. Κάτω από αυτό, υπάρχει το κουμπί follow, ώστε να μπορείτε, εύκολα και απλά, να ακολουθήσετε τον εν λόγω χρήστη.

    Στη συνέχεια, εμφανίζονται οι φωτογραφίες που έχετε δημοσιεύσει στο Instagram με χρονολογική σειρά, ενώ για κάθε φωτογραφία μπορείτε να δείτε τα likes και τα comments κάθε χρήστη, έχοντας τη δυνατότητα να κάνετε τα δικά σας.

    Ο CEO του Instagram, Kevin Systrom, ανέφερε ότι το κοινό “τους ζητούσε να κάνουν κάτι τέτοιο για πολύ καιρό” και ότι “τα web profiles προσφέρουν στους χρήστες έναν πιο απλό τρόπο για να μοιράζονται τις φωτογραφίες τους με περισσότερο κόσμο και κάνουν εύκολότερο το να ανακαλύπτει κάποιος νέους χρήστες στο Διαδίκτυο”.

    Σε κάθε περίπτωση, το λανσάρισμα των web profiles δε συνεπάγεται πως το Instagram χάνει τον “mobile” χαρακτήρα του, με την εφαρμογή να συνεχίζει να προσφέρει τις βασικές της επιλογές, μόνο μέσω smartphone.

    Τα Instagram web profiles έχουν ξεκινήσει να είναι διαθέσιμα από σήμερα και μπορείτε να έχετε πρόσβαση σ’ αυτά από το www.instagram.com/user (όπου “user” το username του χρήστη του οποίου θέλετε να δείτε το προφίλ). Φυσικά, όσον αφορά τα δικαιώματα των φωτογραφιών που ανεβάζετε, ισχύει ό,τι και στη mobile version του Instagram, αν θέλετε δηλαδή μπορούν να έχουν πρόσβαση στις φωτογραφίες σας μόνο αυτοί που σας ακολουθούν στο Instagram.

    Να σημειώσουμε, τέλος, ότι δεν είναι ακόμη διαθέσιμο online το σύνολο των web profiles, επομένως αν δε βλεπετε ακόμη το δικό σας προφίλ θα χρειαστεί να κάνετε λιγάκι υπομονή…

    Πηγή: The Verge

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles