21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    H Intel αποφασίζει να “περιορίσει” την desktop version των Broadwell CPUs…

    Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, η Intel αναμένεται να κυκλοφορήσει δύο Broadwell-based CPUs (για socket LGA 1150), διαφοροποιώντας το αρχικό σχέδιο της που αφορούσε στην κυκλοφορία μίας ευρείας γκάμας Broadwell CPUs. Συγκεκριμένα, μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2015 αναμένεται να δούμε δύο διαφορετικούς Broadwell επεξεργαστές, τον Core i7-5775C και Core i5-5675C. Και οι δύο προαναφερθείσες επιλογές θα διαθέτουν ενεργειακή κατανάλωση στα 65 watts, θα υποστηρίζουν DDR3 και θα φέρουν το Intel Iris Pro 6200 chip γραφικών.  Intel Broadwell

    Ο i7-5775C θα τρέχει στα 3.3GHz (φτάνοντας μέχρι τα 3.7GHz με turbo boost) και θα υποστηρίζει 8 threads μέσω της υιοθέτησης της Hyper-Threading τεχνολογίας. Παράλληλα, ο πιο μικρός Core i5-5675C θα τρέχει στα 3.1GHz (με turbo στα 3.6GHz). Οι λόγοι που η Intel προχώρησε στην απόφαση να μειώσει αισθητά την οικογένεια των desktop Broadwell παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστοι. Ωστόσο, αρκετοί παράγοντες της αγοράς πιστεύουν ότι η Intel σε αυτή τη φάση αντιμετωπίζει προβλήματα στο τεχνικό κομμάτι, καθώς η τεχνολογία κατασκευής των Broadwell στα 14nm σε συνδυασμό με τις υψηλές συχνότητες του ρολογιού της CPU εμφανίζουν προβλήματα αξιοπιστίας και σταθερότητας. Επιπλέον, ένας ακόμη λόγος που δεν θα δούμε τους Broadwell να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά των desktop συστημάτων είναι ότι η Intel, αυτή τη στιγμή ήδη έχει μετατοπίσει το ενδιαφέρον της στην ανάπτυξη των Skylake chipsets, που αναμένονται μέχρι το τέλος της χρονιάς. Αδιαμφισβήτητα, η υπερβολική καθυστέρηση των desktop-based Broadwell CPUs ανέτρεψε τα αρχικά σχέδια, καθώς το release των συγκεκριμένων επεξεργαστών είναι πολύ κοντά χρονικά με τους Skylake CPUs και αυτό είναι κάτι που δεν συμφέρει την Intel από όλες τις απόψεις.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles