16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ο Internet Explorer είναι ο πιο δημοφιλής browser στα desktop PC!

    O Internet Explorer της Microsoft αναδείχθηκε πρόσφατα ως ο πιο δημοφιλής browser στα desktop PC.  Η Net Marketshare, μία εταιρεία που ασχολείται με τη καταγραφή και δημοσιοποίηση μίας σειράς στατιστικών στοιχείων που σχετίζονται με την αγορά του Internet, δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα της, αναφορικά με το ποιος browser χρησιμοποιείται περισσότερο στα desktop συστήματα.

    browsers

    Κατά το  χρονικό διάστημα από τις αρχές του έτους μέχρι το μήνα Ιούνιο, o Internet Explorer έχει καταφέρει να αποσπάσει ένα μερίδιο της τάξης του 58.12%, αφήνοντας κατά πολύ πίσω τον Chrome της Google, ο οποίος συγκέντρωσε συνολικά ένα ποσοστό της τάξεως του 17.61%. Ο Mozilla Firefox είναι σχεδόν στα ίδια επίπεδα με τον Chrome, καταγράφοντας μερίδιο που αναλογεί στο 17.01%, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Safari της Apple με μερίδιο αγοράς περίπου στο 5%. Αν και όπως έχει αποδεχτεί οι πιο «ψαγμένοι» users δεν προτιμούν  τον browser της Microsoft, η κυριαρχία του Internet Explorer οφείλεται σε ένα μεγάλο ποσοστό στο γεγονός ότι έρχεται προεγκατεστημένος στα λειτουργικά συστήματα Windows. Κατά αυτόν τον τρόπο, ο Internet Explorer αποκτάει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού, καθώς αρκετοί χρήστες μπορεί να μην μπουν καν στον κόπο να εγκαταστήσουν έναν νέο browser στα PC τους.

    Πάρα την κριτική που δέχεται από μία μεγάλη μερίδα χρηστών, ο Internet Explorer δείχνει να αντέχει και να εξακολουθεί να είναι ο πιο δημοφιλής browser. Εσείς αλήθεια σε ποιον browser θα δίνατε τη δική σας ψήφο εμπιστοσύνης;

    Browser-War

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    10 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles