24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    O Internet Explorer χάνει το “στέμμα” του από τον Google Chrome!

    Εδώ και αρκετά χρόνια ο Internet Explorer ήταν ο πιο δημοφιλής desktop browser, κάτι απολύτως λογικό εάν κρίνουμε από το γεγονός ότι η πρόταση της Microsoft ερχόταν pre-installed σε δισεκατομμύρια Windows-based PCs. Με εξαίρεση τα Mac, όπου έχουν τον Safari προεγκατεστημένο σε κάθε έκδοση του λειτουργικού Mac OS, δεν υπήρχαν και πολλοί browsers εκεί έξω που είχαν αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού. Παρόλα αυτά, o Internet Explorer δεν είναι πλέον ο πιο λαοφιλής browser, καθώς σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα που συγκέντρωσε η εταιρεία marketing ερευνών Net Marketshare, παραχώρησε τον “τίτλο” του στον Chrome της Google.

    Internet Explorer Chrome

    Ειδικότερα για το μήνα Απρίλιο, ο Chrome απέσπασε μερίδιο που άγγιξε το 41.66%, ενώ ο Internet Explorer έπιασε ένα 41.35% (μια μικρή αλλά ξεχωριστή σε σημασία διαφορά εάν κρίνουμε από τα πόσα πολλά χρόνια ο Internet Explorer βρισκόταν στην κορυφή). H εταιρεία Net Marketshare έβγαλε το παραπάνω αποτέλεσμα ύστερα από ειδικές μετρήσεις που πραγματοποίησε σε 40.000 websites και αξίζει να αναφέρουμε ότι τα στοιχεία της έρευνας δεν περιλάμβαναν καθόλου τον Microsoft Edge που αν και αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι έχει ένα πολύ μικρό ποσοστό, το οποίο όμως σίγουρα μέσα στους επόμενους μήνες θα μεγαλώσει αρκετά. To παραπάνω νούμερο έχει μάλλον περισσότερο “συμβολικό” χαρακτήρα, καθώς σηματοδοτεί τη “δύση” της ζωής του γνωστού browser, καθώς πλέον ακόμη και η ίδια η Microsoft έχει σταματήσει να ασχολείται με την περαιτέρω βελτίωση και ανάπτυξη του.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles