23.6 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Ρεκόρ στις… ευπάθειες ασφαλείας για τον Internet Explorer!

    Οι ευπάθειες ασφαλείας στον Internet Explorer έχουν υπερδιπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο, φτάνοντας τον αριθμό-ρεκόρ των 133 public software flaws, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014.

    Αυτοί οι αριθμοί προέρχονται από μία νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τα Bromium Labs και δημοσιεύτηκε στην American National Vulnerability Database. Ο δημοφιλής browser της Microsoft φαίνεται πως διαθέτει τριπλάσιο αριθμό ευπαθειών απ’ αυτές που ανιχνεύθηκαν σε Mozilla Firefox ή Google Chrome, κατά την ίδια περίοδο.

    Graph via Bromium

    Και οι δύο αυτοί browsers έχουν περιορίσει σημαντικά τα flaws τη χρονιά που μας πέρασε, με τον Chrome ειδικότερα να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη μείωση στον αριθμό τους.

    Δείτε την έρευνα των Bromium Labs εδώ, πρέπει να σημειώσουμε ωστόσο, πως, παρά το μεγάλο αριθμό των ευπαθειών που εντοπίζονται, επισημαίνεται ότι η Microsoft κυκλοφορεί patches για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα το τελευταίο διάστημα, πιο γρήγορα από ποτέ.

    “Αξιοσημείωτη πτυχή για το τρέχον έτος είναι ότι ο Internet Explorer ήταν το 2014 ο πιο ενημερωμένος browser σε patches” αναφέρουν από τα Bromium Labs, συμπληρώνοντας ότι “οι browsers θα συνεχίσουν να αποτελούν ‘sweet spot’ για τους επιτιθέμενους”.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles