16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ιντερνετικό γλωσσάρι made by… FBI!

    Το FBI δημοσίευσε πρόσφατα ένα γλωσσάρι, στο οποίο βρίσκονται καταγεγραμμένες 2800 και πλέον διαφορετικές λέξεις, οι οποίες ανήκουν στη λεγόμενη αργκό (Slang) του Internet και του Twitter. Έννοιες όπως: LOL, ROFL, WTF, OMG και πολλά άλλα ακρώνυμα που χρησιμοποιούνται κατά κόρον από τους Internet users επεξηγούνται λεπτομερώς στις 83 σελίδες του εν λόγω οδηγού, ο οποίος διατίθεται ελεύθερα σε .pdf μορφή.

    fbi-twitter-facebook

    Τo FBI προχώρησε στη δημιουργία του συγκεκριμένου οδηγού, καθώς η αλματώδης ανάπτυξη της αργκό του διαδικτύου, που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια, έχει αρχίσει να δυσκολεύει τους πράκτορες του, όχι μόνο στις επιχειρησιακές τους αναζητήσεις, αλλά και στην καθημερινότητα τους. Άλλωστε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην πρώτη σελίδα του συγκεκριμένου οδηγού, στόχος του είναι όλοι οι πράκτορες του FBI να εξοικειωθούν καλύτερα με την μοντέρνα αυτή γλώσσα, ώστε να μπορέσουν να επικοινωνούν καλύτερα στην καθημερινότητα τους με τα παιδιά και τα εγγόνια τους! Όπως αποδεικνύεται, όμως, η δημιουργία του συγκεκριμένου οδηγού από το FBI δεν ήταν καθόλου τυχαία, καθώς πριν από μερικούς μήνες μία ειδική κυβερνητική επιτροπή που ασχολείται με τη διάδοση της ελευθερίας του λόγου, ζήτησε από τους υπευθύνους του FBI να δημοσιοποιήσουν όλα τα έγγραφα τους που σχετίζονται με την κατανόηση της “leetspeak”, μίας γλώσσας που αποτελεί ένα μείγμα αριθμών και γραμμάτων.

    Εάν θέλετε να εμπλουτίσετε και εσείς τις γνώσεις σας περισσότερο στον κόσμο του Internet, δεν έχετε παρά να κατεβάσετε το συγκεκριμένο οδηγό, κάνοντας κλικ εδώ.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles