23.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Ποια χαρακτηριστικά του iOS 6 θα είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα;

    Η μεγαλύτερη, ίσως, καινοτομία του iPhone 5 θα είναι το λειτουργικό του, που είχε ανακοινωθεί από την Apple τον περασμένο Ιούνιο, κατά τη διάρκεια του WWDC2012. Το iOS 6 λοιπόν, η αναβάθμιση για το λειτουργικό των mobile συσκευών της Apple, θα είναι διαθέσιμη από τις 19 Σεπτεμβρίου, δωρεάν, για τους κατόχους συσκευών: iPhone 3G, iPhone 4, iPhone 4S, iPod touch 4 γενιάς και άνω, iPad 2 και νέο iPad.

    Από τα χαρακτηριστικά που παρουσιάστηκαν και ανανεώθηκαν στη στο event της Τετάρτης, ας δούμε ποια από αυτά  αφορούν ή όχι τους Έλληνες χρήστες:

    Νέοι χάρτες

    Με την ανακοίνωση του iOS 6 η Apple “σκότωσε” τους Google Maps και ξεκίνησε την εισαγωγή των δικών της, που έφτιαξε εν μέρη και με την συνεργασία της TomTom. Τόσο η λεπτομέρεια των χαρτών έχει χαρακτηριστεί από τους developers ως εξαιρετική, πράγμα που ισχύει στη συμβατική τους μορφή, όσο και τη δορυφορική. Και οι δύο μορφές είναι χαρακτηριστικά που θα δούμε οι χρήστες εδώ στην Ελλάδα, δεν θα δούμε όμως τους εντυπωσιακούς τρισδιάστατους χάρτες που μας είχαν εντυπωσιάσει, καθώς θα είναι διαθέσιμοι μόνο στις ΗΠΑ.

    Οι Έλληνες χρήστες θα απολαύσουν την λειτουργία turn by turn navigation, την λήψη, δηλαδή οδηγιών για να μεταβούν στον προορισμό τους, αλλά δεν θα μπορούν να ειδοποιούνται για την κίνηση στους δρόμους μέσα από τη λειτουργία Traffic, ούτε θα έχουν την δυνατότητα για τοπική αναζήτηση στους χάρτες ή για «γνώμες και φωτογραφίες» τοπικών επιχειρήσεων.

    Siri

    Το Siri στο iOS 6 βελτιώνεται σημαντικά, κυρίως στην ποιότητα των αποτελεσμάτων που δίνει, αλλά και την ευρύτητα των απαντήσεων σε θέματα όπως ο αθλητισμός, οι ταινίες και, κυρίως (για κάποιο λόγο αυτό είναι τρομερά σημαντικό για την Apple) τα εστιατόρια. Οτιδήποτε αφορά τα εστιατόρια. Από την αναζήτησή τους, μέχρι η πραγματοποίηση κρατήσεων. Καμία από αυτές τις λειτουργίες, βέβαια, δεν έχουν σημασία για τον Έλληνα χρήστη, για δύο λόγους. Ο πρώτος, είναι ο γνωστός: Το Siri, δεν μιλάει Ελληνικά. Αλλά ακόμα κι αν του μιλήσετε στην Αγγλική, δεν θα μπορέσει να σας δώσει τοπικές πληροφορίες για τη χώρα μας, σε ότι αφορά Ελληνικά καταστήματα, ειδησεογραφία, τοπικές επιχειρήσεις, ή ταινίες. Το ίδιο ισχύει για την ενσωμάτωση του Facebook και του Twitter που ανακοίνωσε η Apple για την ψηφιακή βοηθό Siri.

    Passbook

    Μία ολοκαίνουρια εφαρμογή που κάνει πρεμιέρα στο iOS 6 ονομάζεται PassBook και αποτελεί ένα μέρος για να συγκεντρώνετε τα boarding pass σας, κάρτες ανταμοιβής από καταστήματα, καθώς και online movie tickets, αλλά και να τα οργανώνετε. Επιπλέον, σας ενημερώνει πότε είστε κοντά σε ένα κατάστημα στο οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα reward card με το κινητό σας (π.χ. ένα Starbucks) ή να πάρετε πληροφορίες για μία αεροπορική πτήση όπου έχετε περάσει το boarding pass σας (π.χ. ποιο είναι το gate σας). Σας; Όχι, καθώς, προς το παρόν, για να το απολαύσετε, θα πρέπει να μετακομίσετε στις ΗΠΑ.

    Safari

    Αλλαγές υπάρχουν και στον Safari, όπου προστέθηκαν iCloud tabs και δυνατότητα offline reading list, αλλά και δυνατότητα απευθείας upload photos από τον browser της Apple στις αγαπημένες σας σελίδες, ενώ με τα smart app banners έχετε τη δυνατότητα να μεταπηδήσετε απευθείας από τον browser σε μία εφαρμογή ή να την κατεβάσετε. Επιπλέον, προστέθηκε και η δυνατότητα full screen στο landscape mode.

    Photo Stream

    Η εφαρμογή του Photo Stream ενημερώθηκε επίσης. Τώρα, μπορείτε να μοιράζεστε τα Photo Stream με τους φίλους σας, επιλέγοντας τις φωτό που θέλετε να τους στείλετε, ενώ αυτοί μπορούν να τις σχολιάζουν (κάτι σαν το Facebook δηλαδή, μόνο που βρίσκεστε σε ένα δικό σας «social network» μέσα στην Apple συσκευή σας!).

    VIP Mail

    Βελτιώσεις έχουν γίνει και στο κομμάτι του Mail, όπου προστέθηκε η επιλογή VIP, η οποία σας επιτρέπει να έχετε έναν «very important» φάκελο, όπου θα τοποθετείτε τους σημαντικούς λογαριασμούς με τους οποίους έχετε email επικοινωνία. Επιπρόσθετα, μπορείτε πλέον πιο εύκολα να εισάγετε φωτό και video κατευθείαν από το παράθυρο σύνταξης ενός μηνύματος, ενώ με pull κάνετε refresh των μηνυμάτων αυτόματα.

    Άλλα…. Νόστιμα

    Η εφαρμογή Find my Friends, είναι η χαρά όλων εκείνων που επιθυμούν να μπουν στο πάνθεον των τύπων που «παρακολουθούν» και ενοχλούν τους άλλους. Αν δώσετε πρόσβαση στην τοποθεσία σας στη σχετική εφαρμογή, οι φίλοι σας και όλοι οι δικοί σας άνθρωποι που τους έχετε δώσει το δικαίωμα να βλέπουν την τοποθεσία σας, θα γνωρίζουν πού θα είστε και θα μπορούν να σας… βρουν.

    Κατά την διάρκεια του event της Τετάρτης, η Apple ανακοίνωσε την άμεση διαθεσιμότητα της GM έκδοσης του iOS 6 που είναι αποκλειστικά για τους developers.

    Πηγές: Apple, Tech Crunch, 9to5Mac

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles