13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    ΗΠΑ: Δημοφιλέστερο το streaming ήχου σε σχέση με το video για πρώτη φορά

    Για πρώτη φορά, όλο και περισσότεροι άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν προβεί στο streaming μουσικής μέσω υπηρεσιών όπως το Spotify και το Apple Music, παρά μέσω υπηρεσιών διαμοιρασμού video, όπως είναι τα Youtube και Vevo, σύμφωνα με τη γνωστή υπηρεσία ερευνών BuzzAngle Music. Η έρευνα της συγκεκριμένης εταιρείας έδειξε ότι οι υπηρεσίες ακρόασης μουσικής σημείωσαν συνολικά 114 δισεκατομμύρια streams στους πρώτους έξι μήνες του 2016, αύξηση της τάξεως του 107.8% σε σχέση με πέρυσι, ενώ η πλατφόρμα των video σημείωσε 95 δισεκατομμύρια streams.

    Οι υπηρεσίες streaming μουσικής ξεπέρασαν για πρώτη φορά αυτές των video, κατέχοντας στην αγορά ένα ποσοστό της τάξεως του 55%. Η γνωστή τραγουδίστρια Rihanna βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης με το τραγούδι «Work» να έχει γίνει stream πάνω από 500 εκατομμύρια φορές. Από την πλευρά του ο Drake γνωρίζει και αυτός σημαντική επιτυχία με το album «Views» να έχει γίνει stream πάνω από 1.5 δισεκατομμύριο φορές.

    2016-07-06-image-3

    Φαίνεται λοιπόν ότι το streaming, αντικαθιστά σε μεγάλο βαθμό τους παραδοσιακούς τρόπους ακρόασης μουσικής. Τα στοιχεία επίσης παρουσιάζουν ότι φέτος οι πωλήσεις ψηφιακών άλμπουμ σημείωσαν πτώση κατά 17.7% σε σχέση με πέρυσι. Παράλληλα η αύξηση της δημοφιλούς φύσης των βυνιλίων, δεν κατάφερε να περιορίσει την πτώση των φυσικών πωλήσεων, μια πτώση της τάξεως του 10%. Η σημαντική επιτυχία που γνωρίζουν τελευταία υπηρεσίες streaming μουσικής, είναι ο λόγος που το Spotify βρίσκεται σε διαμάχη με την Apple για τις συνδρομές. Η εταιρεία δέχθηκε το 85/15 των κερδών, αλλά δυστυχώς αυτή η προσφορά δεν ικανοποιεί το Spotify.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles