15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    iPad mini: Επίσημα κοντά μας στις 7,9 ίντσες με υποστήριξη LTE

    Οφείλουμε να ομολογήσουμε, χωρίς αμφιβολία, ότι είναι μία μεγάλη μέρα για την Apple… Και μία μακρά σειρά ανακοινώσεων σημαντικών -και πολλών- νέων συσκευών στο California Theatre του San Jose έφτασε στην κορύφωσή της με την παρουσίαση του νέου μεγάλου (αλλά, ταυτόχρόνα, mini) star της εταιρείας. Κυρίες και κύριοι, το iPad mini που αναμένατε είναι εδώ επίσημα…


    Ο Phil Schiller έκανε, αρχικά, τις συστάσεις της νέας mini ταμπλέτας της Apple με μία ερώτηση: “Τι είναι αυτό που μπορείτε να κάνετε με το iPad mini και όχι με το iPad;” Μα, φυσικά, να κρατήσετε τη συσκευή με το ένα χέρι. Με πάχος μόλις 7,2 χιλιοστά (23% ελαφρύτερο από το τέταρτης γενιάς iPad που επίσης μόλις (!) ανακοινώθηκε) και βάρος 308 γραμμάρια (53% ελαφρύτερο από το μεγάλο iPad), το iPad mini είναι το iPad που περίμεναν όλοι όσοι λατρεύουν τα “μικρά” που, όμως, τους προσφέρουν πολλές δυνατότητες. Ή, διαφορετικά, θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι κάτι ανάμεσα στο iPhone 5 και το μεγάλο (τέταρτης γενιάς πια) iPad. Διαλέγετε και παίρνετε…

    Η οθόνη του iPad mini φτάνει τις 7,9 ίντσες, όσο για την ανάλυση της είναι 1024×768 pixels (όσο δηλαδή υποστήριζαν τα iPad 1ης και 2ης γενιάς). Τώρα που η Apple μάς έχει “κακομάθει” με τη Retina Display, η ανάλυση αυτή δε μας συγκλονίζει η αλήθεια, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα “μικρό” και προσιτό μοντέλο, οπότε σίγουρα θα πρέπει να κάνουμε έναν τέτοιου είδους συμβιβασμό. Κάνοντας μία σύγκριση με τα 7άρια tablets της αγοράς (η Apple “φωτογράφισε” το Google Nexus 7), ο Schiller έσπευσε, πάντως, να σημειώσει πως η οθόνη του iPad mini είναι 35% μεγαλύτερη απ’ αυτό, κάνοντας τη διαφορά. Η αλήθεια είναι πως μερικά μικρά είναι πολύ… μικρά κι ίσως σ’ αυτό δεν έχει άδικο η Apple που έδωσε αυτό το “κάτι παραπάνω” στη mini πρότασή της.

    Όσον αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, το iPad mini διαθέτει έναν dual-core A5 επεξεργαστή, εμπρόσθια FaceTime HD κάμερα, οπίσθια κάμερα iSight στα 5MPixels, ενώ ενσωματώνει τον νέο Lightning Connector που η Apple μάς σύστησε με το iPhone 5. Υποστηρίζει, επίσης, δίκτυα 4ης γενιάς για να μπορεί να “τρέχει” με ταχύτητες LTE, ενώ η μπαταρία του μπορεί να το κρατήσει “ζωντανό” για 10 ώρες.

    To iPad mini θα είναι διαθέσιμο σε λευκό και μαύρο χρώμα, χωρητικότητες 16, 32 και 64GB και δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε Wi-Fi και Wi-Fi&4G μοντέλα σε τιμή που ξεκινά (τουλάχιστον στην Αμερική) από τα 329 δολάρια. Για τη νέα ταμπλέτα της Apple θα είναι διαθέσιμα και smart covers, για όσους επιθυμούν να την προστατεύουν με τον τρόπο που επιθυμεί η αμερικανική εταιρεία.

    Οι τιμές του iPad mini και των μεγάλων... iPad όπως τις ανακοίνωσε ο Phil Schiller κατά τη διάρκεια του event

    Οι Wi-Fi versions του iPad mini θα κυκλοφορήσουν στις ΗΠΑ στις 2 Νοεμβρίου, ενώ δύο εβδομάδες αργότερα θα είναι διαθέσιμα και τα Wi-Fi & 4G μοντέλα. Εσείς τι λέτε; Θα επιλέξετε το iPad mini ή προτιμάτε την ιδέα του “κλασικού” iPad (που πλέον φτάνει στην 4η γενιά του). Η επιλογή είναι μόνο δική σας.

    Πηγές: CNET live blogging, The Verge

    Related Articles

    8 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles