22.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    ‘Εκλεψαν 240 iPhone 6 κάνοντας ριφιφί σε αποθήκη

    Λίγες ημέρες πριν, διαβάσαμε για τον άνδρα που επιχείρησε να περάσει τα σύνορα από το Χονγκ-Κονγκ στην Κίνα έχοντας πάνω του… 94 iPhone. Ακόμη περισσότερα, ωστόσο, 240 για την ακρίβεια, κατάφεραν να κλέψουν τρεις άνδρες από μία αποθήκη στο Πεκίνο μέσω…. ριφιφί, με την υπόθεση να γίνεται γνωστή τώρα.

    black-iphone-6

    Οι άνδρες έσκαψαν ένα τούνελ προς την αποθήκη, αποσπώντας τα iPhone 6 συνολικής αξίας περίπου 200.000 ευρώ. Όπως μαθεύτηκε, ο ένας από τους τρεις εργαζόταν παλαιότερα ως οδηγός εκεί, ενώ, στη συνέχεια, οι τρεις τους πούλησαν τα iPhone, χρησιμοποιώντας τα χρήματα για την αγορά αυτοκινήτων, για χρυσό και για τυχερά παιχνίδια. Εντοπίστηκαν, ωστόσο, από τα serial numbers των συσκευών και η υπόθεση τώρα έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

    Στην Κίνα πολλοί είναι εκείνοι που προσπαθούν να βγάλουν χρήματα από την πώληση κλεμμένων iPhones ή μοντέλων που έχουν φτάσει παράνομα στη χώρα, λόγω των υψηλών τιμών στις οποίες πωλείται η συσκευή στη μαύρη αγορά. Οι τιμές στη χώρα είναι έτσι κι αλλιώς υψηλές, λόγω της ζήτησης, της υψηλής φορολογίας και του ότι υπάρχουν καθυστερήσεις της διάθεσής εκεί των iPhone από επίσημες πηγές, παρόλο που τα πράγματα έχουν βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles