24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    iPhone 6 vs Samsung Galaxy S5: Φήμες, specs και συγκρίσεις

    H εταιρεία KDB Daewoo Securities, μπορεί να μην έχει άμεση σχέση με την τεχνολογία και τις συσκευές, έχει όμως έμμεση, καθώς ενημερώνει τους επενδυτές της για νέες συσκευές που αναμένεται να αλλάξουν το οικονομικό τοπίο της τεχνολογίας. Σύμφωνα με ενημέρωσή της μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διαρρέει το oled-display.net, αυτά είναι τα στοιχεία των δύο πιο αναμενόμενων συσκευών για το 2014: του Samsung Galaxy S5 και του iPhone 6.

    iphone6-galaxys5

    Σύμφωνα με αυτό τον συγκριτικό πίνακα λοιπόν έχουμε να περιμένουμε:

    iPhone 6

    iphone-6-concept-423

    Οι πληροφορίες των Κορεατών, αλλά και αρκετών άλλων μιλούν για δύο συσκευές που θα δώσει στους fans της η Apple το 2014: τo iPhone 6 που θα έχει οθόνη στις 4,7 ή 4,8 ίντσες και μία πιο “phablet” εκδοχή του στις 5,5 ίντσες. Η ανάλυση της οθόνης θα είναι 1920x1980p (440 ppi) ή  2272x1280p (510 ppi) και θα είναι της ίδιας τεχνολογίας που χρησιμοποίησε η Apple στο iPad Air, οι οθόνες τεχνολογίας IGZO που κατασκευάζει η Sharp. Το chipset του επεξεργαστή αναμένεται να είναι το A8 (στα 64-bit) και το λειτουργικό λέγεται πως θα είναι το iOS 7.2. Οι Κορεάτες αναμένουν το λανσάρισμα του iPhone 6 μέσα στο δεύτερο ή το τρίτο τρίμηνο του 2014, με την δεύτερη περίπτωση να φαίνεται περισσότερο πιθανή. Σχετικά με τη RAM του iPhone 6 λένε πως θα παραμείνει στα 2GB και η κύρια κάμερα στα 8MP, ενώ οι εκδόσεις του θα είναι με μνήμη 16, 32, 64 και 128 GB.

    Samsung Galaxy S5

    samsung-galaxy-s5-concept-1

    Δεν γνωρίζουμε αν φταίει η εντοπιότητα για τις διαρροές αυτές, αλλά τα specs που δίνουν στη δημοσιότητα οι Κορεάτες για το Samsung Galaxy S5 φαίνεται να «αφήνουν πίσω» το iPhone 6, τουλάχιστον στους αριθμούς. Σύμφωνα πάντα με το report της KDB Daewoo Securities, η νέα ναυαρχίδα της Samsung θα έχει οθόνη AMOLED στις 5,2 -5,25 ίντσες με ανάλυση WQHD (2560×1440) φτάνοντας των αριθμό πίξελ ανά ίντσα στο εντυπωσιακό 560. Αναμένουν και πάλι να κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, μία με τον Snapdragon 805 στα 2,5 GHz και μία με τον οκταπύρηνο Exynos, χρονισμένο στα 2 GHz. H RAM του θα είναι στα 3GB και εκπληκτική αναμένεται να είναι η κύρια κάμερα της συσκευής που θα φτάνει τα 16MP. Όσο για την ημερομηνία λανσαρίσματος, οι Κορεάτες αναλυτές την τοποθετούν κάπου ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο του 2014.

    Οι επιφυλάξεις

    Εννοείται πως τίποτα από τα παραπάνω δεν πρέπει να τα θεωρεί κανείς δεδομένα καθώς, οι φήμες υπάρχουν για να διαψεύδονται συνήθως. Μπορεί μία εταιρεία επενδυτών να θεωρείται αξιόπιστη, ειδικά αν έχει καλούς πληροφοριοδότες στον χώρο της τεχνολογίας αλλά, δεν παύει πάντα να διατηρούμε επιφυλάξεις μέχρι και τη στιγμή της παρουσίασης των νέων συσκευών. Αυτό που διαβάσαμε όμως με ενδιαφέρον στο εξαιρετικά ενημερωμένο BGR και συμφωνούμε, είναι το παράδοξο της διαρροής, σχετικά με το λειτουργικό των iPhone 6. Η διαρροή της KDB Daewoo Securities αναφέρει ότι οι συσκευές θα κυκλοφορήσουν με iOS 7.2, ενώ τον ερχόμενο Ιούνιο, κατά την διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου developers της Apple, το WWDC, αναμένεται να παρουσιαστεί το iOS 8. Τι σημαίνει αυτό; Υπάρχει περίπτωση να καθυστερήσει η Apple το release μίας νέας έκδοσης λειτουργικού, αντίθετα με ό,τι έχει κάνει τα προηγούμενα 7 χρόνια; Ειδικά μετά από κάμποσα «fails» που αφορούν την λειτουργικότητά του; Ή η εκτίμηση αυτή κρίνει αναξιόπιστη την διαρροή των Κορεατών; Όλα αυτά αναμένουμε να επιβεβαιωθούν σε λίγους μήνες…

    Related Articles

    6 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles