21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Batterygate… Το νέο “σκάνδαλο” που θα βασανίσει τους users του iPhone 6s;

    Το bendgate ήταν μία ιστορία που σίγουρα απασχόλησε και προβλημάτισε αρκετούς users του iPhone 6, παρόλο που επισήμως η Apple ανέφερε ότι ήταν ελάχιστες οι συσκευές της σε ολόκληρο τον κόσμο που… λύγιζαν! To καλό νέο είναι ότι το iPhone 6s (που έφτασε στην χώρα μας την Παρασκευή 9/10) θέλει τιτάνια προσπάθεια για να λυγίσει, καθώς το νέο υλικό αλουμινίου από το οποίο είναι κατασκευασμένο είναι δέκα φορές πιο ανθεκτικό σε σύγκριση με τον προκάτοχο του. Το κακό νέο όμως είναι, ότι παρόλο που η Apple αυτή τη φορά απέφυγε ένα bendgate, οι υπεύθυνοι της μάλλον δεν θα μπορέσουν να ησυχάσουν, καθώς θα πρέπει να δουν πως θα αντιμετωπίσουν το… “batterygate”!

    iphone 6s 6s plus 03

    Όπως ήδη θα γνωρίζετε οι περισσότεροι, τα νέα iPhone 6s και iPhone 6s Plus διαθέτουν στο εσωτερικό τους το νέο πανίσχυρο A9 chipset της Apple, το οποίο έχει κατασκευαστεί τόσο από την Samsung όσο και από την TSMC. Αυτό με απλούστερα λόγια σημαίνει ότι υπάρχουν κάποια iPhone 6s στην αγορά, τα οποία φέρουν A9 chipset κατασκευασμένο από την Samsung και κάποια άλλα που διαθέτουν το Α9 της TSMC. Οι λογικά σκεπτόμενοι θα σκεφθούν ότι μπορεί μεταξύ τους να υπάρχουν ορισμένες μικροδιαφορές (κυρίως στο μέγεθος τους), αλλά πρακτικώς είναι ανεπαίσθητες, καθώς “θεωρητικά” πρόκειται για το ίδιο ακριβώς chip. Παρόλα αυτά, ένα πρόσφατο benchmark test (με την εφαρμογή Geekbench 3), το οποίο πραγματοποιήθηκε από έναν αρκετά παρατηρητικό user (και κυκλοφόρησε στο Reddit και στο MacRumors) φέρνει τα πάνω-κάτω, καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα που κατέγραψε τεστάροντας την μπαταρία της νέας ναυαρχίδας της Apple, εμφανίζει τα iPhone 6s που στο εσωτερικό τους φέρουν A9 “made by TSMC” να διαθέτουν καλύτερη ενεργειακή συμπεριφορά από τα iPhone 6s με την Samsung version του A9. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η μπαταρία των TSMC made iPhone 6s δύναται να αντέξει περίπου 2 ώρες παραπάνω από τα Samsung-based μοντέλα! Ο user που διεξήγαγε το εν λόγω test τόνισε ότι επαλήθευσε τη δοκιμή πολλές φορές (επιλέγοντας τα ίδια settings), αλλά και με άλλες συσκευές και αυτό που διαπίστωσε ήταν ότι κάθε φορά στην αντοχή της μπαταρίας εμφανιζόταν η προαναφερθείσα διαφορά.

    geekbench_results

    Η Apple που ενημερώθηκε για το εν λόγω ζήτημα, με επίσημη δήλωση της τόνισε ότι υπό κανονικές συνθήκες χρήσης (και όχι δηλαδή στο κλειστό “τεχνητό περιβάλλον” ενός benchmark utility), μπορεί να υπάρξουν ορισμένες διαφορές ανάμεσα στα δύο chipsets, οι οποίες όμως κυμαίνονται στο 2 με 3%, για αυτό και σε καμία περίπτωση δεν γίνεται να επηρεαστεί ο χρήστης. O user επιμένει στο εύρημα του και η Apple από την μεριά της διαψεύδει, για αυτό και μόνο το μέλλον θα μας δείξει εάν βρισκόμαστε ενώπιον ενός νέου… σκανδάλου.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles