19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    iPhone 7 και iPhone 7 Plus. Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε για τις νέες αδιάβροχες προτάσεις της Apple

    Μπορεί η IFA 2016 να ολοκληρώθηκε (δείτε εδώ όλη την κάλυψη του digitallife.gr) ωστόσο μαζί με την αυλαία της που έπεσε, άνοιξε εκείνη της… Apple και για την ακρίβεια των νέων ανακοινώσεων της αμερικανικής εταιρείας που γνωρίζουμε στο σημερινό Special Event της στο Bill Graham Civic Auditorium του San Francisco. Και πιο σημαντικές φυσικά (όπως πάντα) τα νεότερα iPhone. Κυρίες και κύριοι, καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας και μάθετε τα πάντα για τα νέα iPhone 7 και iPhone 7 Plus.

    cook-iphone-7

    Οι νέες κορυφαίες προτάσεις της Apple στον τομέα των smartphones διαθέτουν νέο design με ανανεωμένο σασί από αλουμίνιο, glossy τελείωμα και εμφανώς πιο διακριτικές γραμμές για την κεραία στις άκρες των συσκευών.

    iphone-7

    Το “παρών” δίνουν Retina HD οθόνες 4,7 ιντσών για το iPhone 7 και 5,5 ιντσών για το iPhone 7 Plus, αντίστοιχα που είναι 25% φωτεινότερες με wide color gamut και φυσικά 3D Touch. Το home button των συσκευών ανανεώνεται και γίνεται ευαίσθητο στην πίεση (όπως τα Force Touch trackpads στα πρόσφατα MacBook laptops). Αποκτά επίσης το Taptic Engine haptic feedback system από το Apple Watch, για διαφορετικά vibration feedbacks για διάφορες ειδοποιήσεις.

    a10-chip

    Τα νέα μοντέλα τροφοδοτούνται από το νέο quad-core 64-bit A10 Fusion chipset της Apple (120x ταχύτερο από το.. πρώτο iPhone) με six-core GPU, ένα chipset που είναι, σύμφωνα με την Apple, το πιο ισχυρό που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε smartphone.

    Οι χωρητικότητες των νέων συσκευών ανανεώνονται (επιτέλους!) και φτάνουν τα 32, 128 και 256GB στις τρεις εκδόσεις που είναι διαθέσιμες.

    Η εντελώς ανανεωμένη κεντρική κάμερα του iPhone 7 διαθέτει αισθητήρα 12MP, ενώ σημαντικό είναι το γεγονός ότι η λειτουργία οπτικής σταθεροποίησης φτάνει για πρώτη φορά σ’ αυτό. Η κάμερα διαθέτει μεταξύ άλλων μεγαλύτερο διάφραγμα f/1.8 για 50% περισσότερο φως, φακό 6 σημείων, high-speed αισθητήρα 60% ταχύτερο, true-tone flash με 4 LEDs (για 50% περισσότερο φως) και άλλες σημαντικές βελτιώσεις.

    dual

    Ωστόσο, εδώ η μεγαλύτερη είδηση είναι η ύπαρξη dual-lens camera που θα υπάρχει μόνο στο iPhone 7 Plus! Πρόκειται ουσιαστικά για 2 κάμερες 12MP (μία wide-angle και μία telephoto) που επιτρέπουν το zoom feature στο iPhone. Προσφέρουν 2x οπτικό zoom, αλλά και έως 10x software zoom.

    Διαθέσιμη στις συσκευές είναι και δεύτερη 7MP selfie camera FaceTime HD με wide color capture και auto image stabilization, ενώ τα νέα iPhone 7 και iPhone 7 Plus διαθέτουν επιπλέον και βελτιωμένη μπαταρία προσφέροντας την καλύτερη αυτονομία που έχετε δει ποτέ σε iPhone.

    waterproof

    Σημαντικά νέα όσον αφορά τις ολοκαίνουριες προτάσεις η αντοχή τους στο νερό αλλά και τη σκόνη σύμφωνα με το πρότυπο IP67 (κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε μοντέλα iPhone), ενώ πρεμιέρα έχουμε και για τα στερεοφωνικά ηχεία (το ένα στο πάνω και το ένα στο κάτω μέρος των συσκευών).

    dual-speakers

    Αξιοσημείωτη είναι φυσικά και η απουσία θύρας ακουστικών 3,5 χιλιοστών, κάτι εξάλλου που κυκλοφορούσε ως κάτι παραπάνω από… φήμη εδώ και λίγο καιρό.

    Αν επιθυμείτε να συνδέσετε κάποιο ζευγάρι ακουστικά, αυτό μπορεί να γίνει μέσω Bluetooth, Wireless (θα δείτε τι εννοούμε παρακάτω) ή της θύρας Lightning (έτσι συνδέονται τα νέα earpod της Apple), ωστόσο πρέπει να αναφέρουμε την ύπαρξη στη συσκευασία αντάπτορα Lightning to Headphone Jack 3.5mm για να χρησιμοποιήσετε και τα παλιά σας ακουστικά.

    adapter

    Η Apple σημείωσε ότι η απομάκρυνση της θύρας 3.5mm έγινε για λόγους χώρου αλλά και καλύτερης ποιότητας ήχου.

    airpods

    Παράλληλα, η αμερικανική εταιρεία παρουσίασε τα νέα ασύρματα ακουστικά AirPods (πωλούνται χωριστά έναντι 159 δολαρίων), αλλά και τα επίσης ασύρματα Beats Solo 3 Wireless, PowerBeats3 Wireless και BeatsX.

    Τα νέα iPhone 7 και iPhone 7 Plus έρχονται φυσικά με ενσωματωμένο το λειτουργικό iOS 10, το μεγαλύτερο iOS release ever όπως το χαρακτηρίζει η Apple (μέχρι το… επόμενο φυσικά), το οποίο θα διατεθεί στις 13 Σεπτεμβρίου.

    Οι νέες προτάσεις της αμερικανικής εταιρείας θα κυκλοφορήσουν σε ασημί, χρυσή, ροζ χρυσή, μαύρη αλλά και νέα νέα jet black απόχρωση.

    xrwmata

    Τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus θα είναι διαθέσιμα στις 16 Σεπτεμβρίου στις πρώτες χώρες διάθεσής τους, ενώ οι προπαραγγελίες ξεκινούν την Παρασκευή. Η τιμή τους είναι ακριβώς η ίδια με αυτή των 6s και ξεκινάει από 649 δολάρια για το iPhone 7 και από 769 δολάρια για το iPhone 7 Plus.

    Να σημειώσουμε τέλος ότι στις 23 Σεπτεμβρίου τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus έρχονται σε Ελλάδα και Κύπρο!

    Related Articles

    8 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles