19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η «σκοτεινή» αλήθεια για τις ουρές στα Apple Stores κατά το λανσάρισμα των iPhone (vid)

    Ένα video του Casey Neistat που κυκλοφορεί στο Youtube από το Σαββατοκύριακο έχει «ανάψει» μία τεράστια συζήτηση στο Διαδίκτυο σχετικά με τη «σκοτεινή πλευρά» του λανσαρίσματος του iPhone 6 και τη «μαύρη αγορά» γύρω από τα smartphones της Apple. Κάποιος «ανακάλυψε την Αμερική;»

    iphone-6-black-market-01

    Δεν ξέρουμε κατά πόσο δημοσιεύματα σαν αυτό της Washington Post ή του Apple Insider που ακολούθησαν σας «ρίχνουν από τα σύννεφα», πάντως η «μαύρη αγορά» που συνοδεύει τις πωλήσεις των iPhone και τις “ουρές” κατά το λανσάρισμα κάθε νέας συσκευής της δεν είναι φυσικά μία καινούρια υπόθεση…

    Το digitallife.gr, όπως ίσως θυμάστε οι περισσότεροι, έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν αποστολές στο Λονδίνο, το Παρίσι, ακόμη και τη Νέα Υόρκη, για να προμηθευτεί (για δημοσιογραφικούς και μόνο λόγους) νέα μοντέλα iPhone και iPad την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους και έχει παρατηρήσει πως σκηνικά σαν αυτά που διαρρέουν τώρα στη δημοσιότητα μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον όσων παρακολουθούσαν από κοντά αυτά που συμβαίνουν στις ουρές.

    To digitallife.gr για το iPad 2 στη Νέα Υόρκη...
    To digitallife.gr για το iPad 2 στη Νέα Υόρκη…
    Αναμένοντας το λανσάρισμα του iPad 2 στη Νέα Υόρκη...
    Αναμένοντας το λανσάρισμα του iPad 2 στη Νέα Υόρκη…

    Κι αυτό γιατί, όσοι περίμεναν μερόνυχτα ολόκληρα για να αποκτήσουν πρώτοι τις νέες συσκευές της Apple, δεν ήταν τελικά απαραίτητα πωρωμένοι fans της εταιρείας. Αντίθετα, περνώντας τα χρόνια, ήταν ολοένα και συχνότερο το φαινόμενο να πρόκειται για άτομα που απλά έπαιρναν ως αμοιβή ελάχιστα χρήματα, προκειμένου να κάνουν αυτή τη «δουλειά».

    Στο Παρίσι για το λανσάρισμα του iPhone 5 όπου η "μαύρη αγορά" έδινε και έπαιρνε στο Apple Store δίπλα στο Λούβρο...
    Στο Παρίσι για το λανσάρισμα του iPhone 5 όπου η “μαύρη αγορά” έδινε και έπαιρνε στο Apple Store δίπλα στο Λούβρο…

    Να αποκτήσουν δύο iPhone (αυτός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός που μπορεί να αγοράσει κάθε ξεχωριστό άτομο) και, στη συνέχεια, να τα παραδώσουν σε κάποιον που θα φροντίσει για τη διοχέτευσή τους στη «μαύρη αγορά».

    Το πολύ ενδιαφέρον, σε κάθε περίπτωση, εξάλεπτο video, που αγγίζει τα όρια του documentary, από τον Casey Neistat, περιγράφει ακριβώς αυτό με πολύ παραστατικό τρόπο: την κατάσταση που επικράτησε έξω από Apple Stores της Νέας Υόρκης πριν το λανσάρισμα των iPhone 6 και 6 Plus. Το video επικεντρώνεται σε άτομα της ουράς, ασιατικής καταγωγής τα περισσότερα, και με προφίλ που δεν παραπέμπει σε geeks που θέλουν να αποκτήσουν πρώτοι την αγαπημένη τους συσκευή.

    iphone-6-black-market-02

    Οι άνθρωποι αυτοί περίμεναν κυριολεκτικά μερόνυχτα, σε κάποιες περιπτώσεις μέσα σε χαρτόκουτα και σακούλες, ώστε να αποκτήσουν τις συσκευές. Ο Neistat χρησιμοποιεί ακόμη και μεταφραστή για να μιλήσει μαζί τους, δείχνει τη «σκοτεινή» πλευρά των ουρών και το ρόλο της αστυνομίας, ενώ αποδεικνύει, στο τέλος, το πώς πολλοί από εκείνους που ανέμεναν στις ουρές δεν κράτησαν ούτε λεπτό τις συσκευές που απέκτησαν στην κατοχή τους αλλά τις παρέδωσαν σε κάποιον, προφανώς για προώθηση στη μαύρη αγορά.

    iphone-6-black-market-03

    Τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν το video του Neistat, όπως και αυτό της Washington Post που προαναφέραμε, φυσικά στάθηκαν ιδιαίτερα στο γεγονός ότι φέτος το φαινόμενο ήταν ιδιαίτερα έντονο καθώς το iPhone 6 δεν πωλείται ακόμη στην Κίνα, ωστόσο, μέσω black market, έχει φτάσει ήδη στην τοπική αγορά, από το γειτονικό Χονγκ-Κονγκ ή την Ιαπωνία, ακόμη και τις ΗΠΑ, και πωλείται σε υπέρογκες τιμές που μπορούν να φτάσουν ακόμη και τα 4.000 δολάρια το κομμάτι!

    Δείτε το video που «ανακαλύπτει την Αμερική» χωρίς περαιτέρω σχόλια.

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles