13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Ο John Williams είναι ο πρώτος συνθέτης που θα τιμηθεί με το «Life Achievement Award»

    Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου θα βραβεύσει με το «Life Achievement Award» τον τεράστιο John Williams, τον συνθέτη που έχει συνδέσει το όνομά του με τα κλασικότερα θέματα του σινεμά. Ο Williams θα λάβει το 44ο κατά σειρά βραβείο, την υψηλότερη διάκριση στον κινηματογράφο όσο αφορά την Αμερική, στις 9 Ιουνίου του 2016 σε εκδήλωση που θα γίνει στο Λος Άντζελες. Το σημαντικότερο στοιχείο δεν είναι άλλο από το γεγονός πως το AFI Life Achievement Award θα δοθεί για πρώτη φορά σε συνθέτη!

    john-williams1

    “Ο John Williams έχει γράψει το soundtrack της ζωής μας” θα πει ο Sir Howard Stringer, του AFI Board of Trustees. “Νότα προς νότα, μέσα από συγχορδίες και χορωδίες, η ιδιοφυία του να παντρεύει τη μουσική με τις ταινίες, ανύψωσε την τέχνη σε συμφωνικά επίπεδα και ενέμπνευσε ολόκληρες γενιές να πλουτίσουν από τη μαγεία των ταινιών. Η AFI αισθάνεται περήφανη που θα τον βραβεύσει με το 44ο Life Achievement Award”.
    Ο Williams έχει συμμετοχή σε πάνω από 150 δουλειές σε μία καριέρα που απλώνεται σε επτά δεκαετίες. Η πιο γνωστή συνεργασία του δεν είναι άλλη από εκείνη με τον Steven Spielberg, με τις μουσικές του να έχουν σημαδέψει την φιλμογραφία του σκηνοθέτη. Jaws (1975), E.T. The Extra-Terrestrial (1982), Schindler’s List (1993) είναι τα πλέον γνωστά score του για τον Spielberg, ενώ βέβαια υπάρχει και το περιβόητο Star Wars του 1977 για λογαριασμό του George Lucas.
    Ο Williams έχει κερδίσει 5 βραβεία Όσκαρ και μετράει συνολικά 49 υποψηφιότητες, τις περισσότερες από κάθε άλλο εν ζωή άτομο. 

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles