21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ο Joshua Topolsky αφήνει το The Verge για το Bloomberg!

    Ο Joshua Topolsky, ένας από τους πλέον… “εμβληματικούς” και γνώριμους τεχνολογικούς συντάκτες στον πλανήτη αποχωρεί από το “The Verge”, το site που δημιούργησε το 2011 και αποτελεί σήμερα μία από τις σημαντικότερες “αναφορές” ανάμεσα στα τεχνολογικά sites των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Joshua Topolsky

    Ο Topolsky, founding editor-in-chief του “The Verge” από τότε και έως σήμερα, αφήνει το site και την εταιρεία Vox Media στην οποία ανήκει, για να εργαστεί στο Bloomberg. Θα αναλάβει το ρόλο του “editor μίας σειράς online ventures που θα εισάγει το site ως μέρος της ανανεωμένης στρατηγικής του στη δημοσιογραφία”. Θα ξεκινήσει να εργάζεται στο μέσο στις 4 Αυγούστου και θα αναφέρεται στον Josh Tyrangiel, editor του Bloomberg Businessweek και στον Justin Smith, chief executive του Bloomberg Media Group.

    O Joshua Topolsky έχει υπάρξει αρχισυντάκτης του τεχνολογικού site Engadget από το 2008 μέχρι το 2011, οπότε και “δημιούργησε” το The Verge με το οποίο έχει συνδέσει το όνομά του. Τη θέση του στο site θα λάβει ο Nilay Patel, πρώην managing editor (ο οποίος, ωστόσο, το τελευταίο διάστημα είχε αναλάβει τον ίδιο ρόλο στο Vox.com, το νέο site της Vox Media, επιστρέφοντας πρακτικά στο The Verge μετά την αποχώρηση του Topolsky) ενώ ο Dieter Bohn θα αναλάβει χρέη executive editor.

    O Nilay Patel ανακοίνωσε τη “νέα σελίδα στην ιστορία του The Verge” σε σχετικό post με τίτλο “Welcome to the Future” πριν λίγες ώρες,  σημειώνοντας πως αναλαμβάνει νέος αρχισυντάκτης του site και, κάνοντας μία μικρή αναφορά στην αποχώρηση του Topolsky, λέγοντας ότι είναι “εξαιρετικά ευγνώμονες για την ηγεσία και το όραμά του και του εύχονται το καλύτερο”.

    Ο ίδιος ο Topolsky επιβεβαίωσε τα νέα στο Twitter, δίνοντας και αυτός όπως και ο Patel το link από τη δημοσίευση της NYT. Ο ίδιος σε δηλώσεις του στο Mashable μίλησε για την αλλαγή στην καριέρα του και την “έκπληξη” που προκάλεσε και σε εκείνον, πέρα από τον κόσμο.

    “Για μένα αυτό ήρθε από το πουθενά. Δεν έψαχνα, δε σκεφτόμουνα να πάω κάπου και όταν άρχισα να μιλάω με τον Justin Smith [Bloomberg Media CEO] σχετικά με το τι ήθελε να κάνω στο Bloomberg και την τεράστια προοπτική, ήταν ένα κλικ και μία πρόκληση για μένα” σημειώνει ο Topolsky σε σχετική ερώτηση του Mashable. “Μίλησα με την ομάδα [του The Verge] σήμερα και τους είπα ότι ήταν σίγουρα η δυσκολότερη απόφαση που έχω πάρει ποτέ. Χτίσαμε ένα απίστευτο team, υπάρχει απίστευτο ταλέντο εκεί και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι το The Verge θα συνεχίσει να αναπτύσσεται. Έχει σπουδαία ηγεσία!”

    Joshua Topolsky 02

    Κι ενώ Topolsky και Patel κρατούν χαμηλούς τόνους όσον αφορά τη νέα εποχή που “χωρίζει τους δρόμους τους”, κάποιοι σχολιάζουν πως οι σχέσεις τους το τελευταίο διάστημα δεν ήταν και οι ιδανικές, εξηγώντας με αυτόν τον τρόπο και το λόγο για τον οποίο ο δεύτερος είχε αφήσει το The Verge και είχε επικεντρωθεί στο Vox.com. Όλα αυτά, ωστόσο, λίγη σημασία έχουν και ο ίδιος ο Topolsky υποβαθμίζει τα σχετικά δημοσιεύματα με τα λόγια του, σημειώνοντας απλά πως με τον Nilay Patel “δούλεψαν μαζί και υπήρξαν φίλοι για περισσότερα από επτά χρόνια”.

    “Οι άνθρωποι θα μιλήσουν κι εγώ δε θέλω να δώσω καμία αξία σ’ αυτό”  αναφέρει και επικεντρώνεται στο νέο του ρόλο που αποτελεί σίγουρα γι’ αυτόν μία τεράστια πρόκληση…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles