16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Κι εγένετο… Samsung Gear S3! Αποκλειστικές photos + videos από το IFA 2016 Unpacked event!

    H λέξη “elegant” είναι κάτι που σίγουρα δε λείπει από το λεξιλόγιο των Κορεατών της Samsung, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά το πως να σαγηνεύσουν το καταναλωτικό κοινό με μία πρόταση που μπορεί να συνδυάσει premium φιλοσοφία, ανεπτυγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και μοναδική αντοχή… Στοιχεία που σίγουρα ενσωματώνονται στον διάδοχο του Gear S2.

    Tempodrome

    Samsung Unpacked IFA 2016

    Όπως έγινε γνωστό στη διάρκεια του Unpacked Event IFA 2016 που έλαβε χώρα στο Tempodrome του Βερολίνου και είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από κοντά (με τον απεσταλμένο μας Δημήτρη Σκιάννη να παίρνει μία καλή γεύση από το νέο έξυπνο ρολόι του γνωστού κατασκευαστή), το νέο μέλος της οικογένειας των Gear S, θα κάνει την εμφάνιση του σε δύο εκδόσεις (Classic και Frontier), “φορώντας” το Tizen OS. Αν και οι δύο versions του Gear S3 είναι πιο μεγάλες σε μέγεθος σε σύγκριση με τον προκάτοχο τους, ωστόσο είναι πιο όμορφες στο μάτι και αυτό γιατί τον συνολικό σχεδιασμό τους ανέλαβαν οι διάσημοι designers: Yvan Arpa και Arik Levy.

    Samsung Gear S3 (2)
    Samsung Gear S3 Classic

    Samsung Gear S3 (1)
    Δεν είναι μόνο το design όμως το στοιχείο που επιχείρησε να αναπτύξει η Samsung στη νέα πρόταση της, αλλά και η αντοχή, καθώς το Gear S3 έρχεται με πιστοποίηση IP68. Αυτό σημαίνει ότι η νέα πρόταση των Κορεατών εμφανίζει εξαιρετική αντοχή τόσο στο νερό όσο και στη σκόνη. O παράγοντας αντοχή όμως εκτείνεται κι άλλου, καθώς η οθόνη του προστατεύεται από το νέο εξελιγμένο πρότυπο Gorilla Glass SE+, το οποίο προσφέρει άψογη ευκρίνεια αλλά και μοναδική αντοχή σε γρατσουνιές.

    Gear S3 Frontier (2)
    Samsung Gear S3 Frontier

    Gear S3 Frontier (1)

    Φυσικά οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, καθώς το Gear S3 ενσωματώνει την αιχμή του δόρατος της τεχνολογίας σε ότι αφορά την κατηγορία των smartwatches, καθώς έρχεται με δυνατότητα για wireless πληρωμές (μέσω NFC και MST), υποστηρίζει την always-on display feature, έρχεται με ενσωματωμένο speaker και μικρόφωνο, altimeter, barometer και speedometer, ενώ φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η υποστήριξη GPS.

    Samsung Gear S3 Frontier (1)

    Ο συνολικός αποθηκευτικός του χώρος ανέρχεται στα 4GB και στην καρδιά και των δύο version βρίσκεται ένας dual-core επεξεργαστής, ο οποίος είναι χρονισμένος στο 1GHz. Τέλος, το team της Samsung έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα και στον παράγοντα αυτονομία, καθώς το Gear S3 έρχεται με μπαταρία στα 380mAh, ένα ποσό που υπόσχεται αυτονομία έως 3-4 ημερών με μόλις μία φόρτιση!

    Samsung Gear S3 Frontier (2)

    Τα δύο μοντέλα θα κυκλοφορήσουν σε Bluetooth only και Bluetooth + LTE versions, με το frontier να έρχεται με silicon bands (λουράκι 22mm συμβατό με όλα τα προϊόντα της αγοράς), ενώ το classic θα διαθέτει δερμάτινο λουράκι. Όπως έγινε γνωστό, οι πωλήσεις για το Gear S3 θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο, με την Bluetooth-only τιμή του Classic να προσεγγίζει τα 299$, ενώ το Gear S3 Frontier με υποστήριξη LTE θα είναι ελαφρώς πιο ακριβό.  Ολοκληρώνοντας, αξίζει να αναφέρουμε ότι η Samsung δεν πρόκειται να σταματήσει την πώληση του Gear S2, αλλά το λογικό είναι η έλευση του νέου μοντέλου να ρίξει άμεσα την τιμή του S2. Δείτε και τα hands-on videos που ακολουθούν για να σχηματίσετε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το νέο στοίχημα της Samsung στην αγορά των wearables…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles