22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Κι όμως… Μετά το Facebook hackers επιτίθενται και στην Apple

    Όποιος πίστευε ότι οι υπολογιστές της Apple είναι… “απρόσβλητοι” από τους hackers, μάλλον ήρθε η ώρα να αναθεωρήσει. Όπως παραδέχτηκε η εταιρεία, σε δήλωσή της στο πρακτορείο Reuters, πρόσφατη επίθεση από hackers πέτυχε να “μολύνει” τους (Mac) υπολογιστές κάποιων εργαζομένων της. Αυτό κατέστη δυνατόν όταν εργαζόμενοι της επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα ενός software developer, η οποία είχε μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό.

    Αξίζει να σημειώσουμε ότι πρόκειται για το ίδιο λογισμικό, το οποίο ευθύνεται και για το hacking στο Facebook, για το οποίο το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο έβγαλε ανακοίνωση την Παρασκευή και, όπως έχουμε διαβάσει, εκμεταλλεύεται μία ευπάθεια σε μία έκδοση της Java για να “μολύνει” τους υπολογιστές που επισκέπτονται μία ιστοσελίδα με κακόβουλο περιεχόμενο. Πέρα από τους υπαλλήλους της Apple, αφορά και μία σειρά από εργαζομένους σε άλλες εταιρείες που επισκέφθηκαν την ίδια ιστοσελίδα.

    Από την Apple, πάντως, σπεύδουν να σημειώσουν ότι το κακόβουλο λογισμικό έχει επηρεάσει ένα “μικρό” αριθμό υπολογιστών της και ότι δεν υπάρχει “καμία ένδειξη” ότι από την επίθεση έχουν παραβιαστεί δεδομένα χρηστών. Πρόκειται, πάντως, για μία κατάσταση αρκετά ασυνήθιστη για την εταιρεία, παρόλο που αποτελεί αναμφίβολα έναν “υψηλού προφίλ” στόχο για κάθε hacker.

    Η εταιρεία διέθεσε άμεσα και ένα software malware removal tool για να προστατεύσει τους πελάτες της από το κακόβουλο λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, ενώ δεν έχει κάνει περαιτέρω σχόλια που αφορούν το γεγονός.

    Πηγές: The Verge, Reuters

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles