22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    To Kickstarter αποφασίζει να ακυρώσει το Anonabox project!

    Πριν από λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στο router Anonabox, ένα αρκετά ενδιαφέρον και φιλόδοξο project, το οποίο ουσιαστικά έδινε τη δυνατότητα στο χρήστη να εξασφαλίζει την ανωνυμία του στο Internet. Ο κόσμος έδειχνε να αγκαλιάζει το εν λόγω project, καθώς η καμπάνια που έτρεχε στο Kickstarter είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία, με περισσότερους από 8.900 υποστηρικτές να προσφέρουν παραπάνω από 585.000 δολάρια, ξεπερνώντας έτσι κατά πολύ τον αρχικό στόχο που είχε οριστεί στα 7.000 δολάρια!

    anonabox-dollar

    Ωστόσο, παρά την τεράστια υποστήριξη, το Kickstarter με μία αιφνιδιαστική κίνηση αποφάσισε να ακυρώσει την καμπάνια του Anonabox. Σύμφωνα με τους υπευθύνους του γνωστού crowdfunding site, αιτία για αυτή τους την απόφαση στάθηκε μία ανάρτηση στο Reddit, η οποία έθετε υπό αμφισβήτηση την αυθεντικότητα των hardware parts που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του Anonabox. Ειδικότερα, η ιστορία ξεκίνησε από τη στιγμή που ορισμένοι παρατηρητικοί χρήστες διαπίστωσαν ότι ένα router που υπάρχει στο site AliExpress.com, έμοιαζε σε μεγάλο βαθμό με το router που υπήρχε ανεβασμένο στο Kickstarter. Σύμφωνα με το e-mail που απέστειλε σε όλους τους backers της συσκευής  το γνωστό crowdfunding site ανέφερε ότι το Anonabox παραβίασε μία σειρά από κανόνες που θα πρέπει να διέπουν όλες τις Kickstarter campaigns. Μόλις, ο δημιουργός του Anonabox, August Germar, πληροφορήθηκε για την απόφαση του Kickstarter, δήλωσε σοκαρισμένος και τόνισε ότι πολλοί Tor routers κατασκευάζονται από γνωστά hardware parts και δεν υπήρξε καμία πρόθεση αντιγραφής από εκείνον και όσους συμμετέχουν στο project. anonabox_naked

    Μπορεί το Kickstarter να ακύρωσε το Anonabox, ωστόσο οι εμπνευστές του δεν πρόκειται να το βάλουν κάτω, καθώς ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι θα φροντίσουν ώστε το Anonabox να κυκλοφορήσει μέσω του site τους. Αν και οι κανόνες είναι κανόνες και πρέπει να τηρούνται, ωστόσο δύσκολα πρέπει να υπήρξε δόλος από την πλευρά των δημιουργών του Anonabox.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles