15.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Knog [qudos] Action Light Review: «Και εγένετο φως στις… GoPro»!

    Οι λάτρεις των extreme sports και της περιπέτειας αρέσκονται στο να δοκιμάζουν τις αντοχές τους, ακόμη και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες. Ακόμη και όταν έχει πέσει ο ήλιος και οι συνθήκες του φωτισμού δεν ευνοούν το video recording, οι fans της δράσης και των εντυπωσιακών stunts (που λατρεύουν το mountain-bike, το surfing, το skateboarding και άλλα outdoor activities) εξακολουθούν να τραβούν τα αγαπημένα τους videos. Ωστόσο, όσο καλά και να ανταποκρίνονται οι κάμερες GoPro στις (δύσκολες) συνθήκες χαμηλού φωτισμού (ή στις νυχτερινές λήψεις), η αλήθεια είναι ότι οι users πάντοτε θα αναζητούν και θα χρειάζονται περισσότερο… φως! Από αυτή την ξεχωριστή ανάγκη γεννήθηκε το [qudos] Action Light, ένα ξεχωριστό φλας-mount, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί στις GoPro (αλλά και σε κάμερες DSLR και παραδοσιακές video-cams), αναβαθμίζοντας σημαντικά το επίπεδο φωτισμού και χαρίζοντας έτσι μία πιο ρεαλιστική video recording εμπειρία.

    qudos Action Light for GoPro (14)

    Η ανθεκτικότητα στο επίκεντρο!

    Το [qudos] Action video light εμφανισιακά ξεχωρίζει για το μεταλλικό φουτουριστικό design. Με διαστάσεις στα 31x70x48mm και βάρος στα 150 γραμμάρια, η πρόταση της Knog σχεδιάστηκε έχοντας στο μυαλό το ξεχωριστό design και τις απαιτήσεις των GoPro action cams. Βγάζοντας το [qudos] Action από την συσκευασία του, η πρώτη εντύπωση που μας άφησε είναι ότι έχουμε να κάνουμε με μία άκρως ανθεκτική και στιβαρή πρόταση, η οποία δεν θα μπορούσε παρά να κινηθεί στο δρόμο που χάραξαν οι GoPro. Το μεταλλικό περίβλημα αγκαλιάζει την μπαταρία του (είναι replaceable και η χωρητικότητα της ανέρχεται στα 1000mAh) προσθέτοντας έτσι πολλούς πόντους στην ανθεκτικότητα του συγκεκριμένου φλας.

    qudos Action Light for GoPro (12)

    qudos Action Light for GoPro (6)
    Μάλιστα, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι το GoPro φλας της Knog έρχεται με πιστοποίηση IP68, γεγονός που με απλά λόγια σημαίνει ότι διαθέτει αδιάβροχη προστασία μέχρι 40 μέτρα σε βάθος, ενώ είναι κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να αντέχει σε πτώσεις και σε άλλου είδους «κακουχίες». Εάν λοιπόν σκοπεύετε να τραβήξετε τις «υποβρύχιες» εξερευνήσεις σας, το [qudos] έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για αυτή τη δουλειά. Στο επάνω τμήμα βρίσκεται το κουμπί ενεργοποίησης, ενώ η συσκευή φέρει 3 δυνατά ΧΒ-Cree LEDs τα οποία παράγουν φως που ισοδυναμεί με 400 lumens.

    qudos Action Light for GoPro (15)

    Light up your life!  

    Το Knog [qudos] action Light συνεργάζεται άψογα με τις GoPro Hero 2, 2+, 3, 3+, αλλά και με άλλες action cams που φέρουν GoPro conversion mount. Δοκιμάζοντας, το [qudos] Action της Knog μείναμε εντυπωσιασμένοι από την ποιότητα του φωτός που πήγαζε από τα LEDs του, καθώς το αποτέλεσμα της βιντεοσκόπησης περνάει σε άλλη διάσταση. Αυτό που παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον είναι ότι το φλας διαθέτει τρία διαφορετικά light modes, τα οποία παρέχουν πολλαπλές λειτουργίες στους απαιτητικούς users.

    qudos Action Light for GoPro (1)

    qudos Action Light for GoPro (7)
    Συγκεκριμένα, το Action Sports mode είναι ιδανικό για video recording σε μακρινές αποστάσεις, ενώ με το Target Spot o φωτισμός των LED προσαρμόζεται στα αντικείμενα που βρίσκονται σε πιο κοντινή απόσταση και στόχος του user είναι να εστιάσει περισσότερο σε αυτά. Τέλος, το τρίτο light mode είναι το Ambient, το οποίο επιχειρεί να χαρίσει έναν πιο «ατμοσφαιρικό» χαρακτήρα στις βιντεοσκοπήσεις των users, καλύπτοντας έτσι τις πιο μέσες αποστάσεις. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι ο μηχανισμός του [qudos] διαθέτει εξελιγμένη LED drive technology που αποτρέπει το video flickering και Electronic Temperature control που ουσιαστικά αποτρέπει την υπερθέρμανση του φλας, η οποία μπορεί συχνά να οδηγήσει σε άσχημα αποτελέσματα.

    qudos Action Light for GoPro (9)

    Ένας απαραίτητος «σύντροφος» για τις GoPro (κι όχι μόνο…)!

    Με τις action-cams να έχουν ήδη αποκτήσει το δικό τους φανατικό κοινό, προϊόντα όπως το Knog [qudos] Αction Light είναι βέβαιο ότι μπορούν να βρουν έρεισμα στην αγορά και να τραβήξουν όπως το μέλι τις μέλισσες τους φανατικούς φίλους των action-based βιντεοσκοπήσεων. Εάν λοιπόν θέλετε να καταδυθείτε και να τραβήξετε την βόλτα σας στο βυθό ή εάν θέλετε να κάνετε τα κόλπα με το skate σας και το ποδήλατο σας υπό το φως του φεγγαριού, η πρόταση της Knog είναι βέβαιο ότι θα σας καλύψει και με το παραπάνω!

    *Το Knog [qudos] Action Light της δοκιμής μας, ήταν μία προσφορά της Drakos Digital.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles