14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Google: Ποιες ήταν οι κορυφαίες αναζητήσεις των Ελλήνων χρηστών το 2014;

    Η Google ανακοινώνει το Ετήσιο This Year in Search για το 2014, μία ματιά για το έτος που πέρασε, μέσα από την προοπτική και τα ενδιαφέροντα των Ελλήνων χρηστών.

    google_lupa

    Τα αποτελέσματα αφορούν στις ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις φέτος και αποκρυσταλλώνουν τα όσα απασχόλησαν τους Έλληνες, αλλά και τις τελευταίες τάσεις σε ό,τι αφορά τις διαδικτυακές αναζητήσεις τους, βασισμένα στη διερεύνηση και ανάλυση των δισεκατομμυρίων ερωτημάτων που γίνονται μέσω της Google κάθε χρόνο.

    Στην κορυφή των ταχύτερα αυξανόμενων αναζητήσεων στην Ελλάδα για το 2014 τοποθετείται ο τύμβος της Αμφίπολης, ακολουθώντας την ιδιαίτερα εκτεταμένη δημοσιότητα που εξακολουθητικά λάμβανε το θέμα των σταδιακών αποκαλύψεων των ανασκαφών τους τελευταίους μήνες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η πολιτική σφραγίδα της λίστας αυτής, με 4 αποτελέσματα να αφορούν άμεσα ή έμμεσα τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2014, ενώ ιδιαίτερα ψηλά κατατάσσεται η ΝΕΡΙΤ. Τέλος, σε ό,τι αφορά μεγάλες εκδηλώσεις, η Eurovision και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου κυριαρχούν στα ενδιαφέροντα των Ελλήνων χρηστών.

    Ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις στην Ελλάδα:

    1. αμφιπολη
    2. εκλογες 2014
    3. nerit
    4. eurovision 2014
    5. που ψηφιζω
    6. βασεις 2014
    7. mundial 2014
    8. ypes
    9. iphone 6
    10. αποτελεσματα εκλογων

    Επιπλέον, ενδεικτικό του ενδιαφέροντος των Ελλήνων χρηστών για τις προσωπικότητες, τόσο σε εθνικό όσο και παγκόσμιο επίπεδο, είναι ότι στις αναζητήσεις κυριάρχησαν τα πρόσωπα που φέτος έφυγαν από τη ζωή, όπως ο Robbin Williams και ο Σάκης Μπουλάς, ενώ ψηλά βρέθηκε ο Michael Schumacher, του οποίου η περιπέτεια απασχόλησε έντονα τη διεθνή επικαιρότητα.

    Ταχύτερα αυξανόμενες προσωπικοτήτων στην Ελλάδα:

    1. Robbin Williams
    2. σακης μπουλας
    3. jennifer lawrence
    4. σουμαχερ
    5. conchita
    6. αντωνης βαρδης
    7. αννα πολατου
    8. τζενη βανου
    9. μελινα ασλανιδου
    10. καρνεζης

    Στα γεγονότα που τράβηξαν περισσότερο το ενδιαφέρον των Ελλήνων χρηστών για το 2014, κυριάρχησαν οι εκλογές και η Eurovision, ενώ η σχετική λίστα έχει έντονο αθλητικό χρώμα, με τα παγκόσμια κύπελλα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, το τουρνουά τένις Rolland Garros και τα Playoffs του NBA.

    Ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις γεγονότων/εκδηλώσεων στην Ελλάδα:

    1. εκλογες 2014
    2. eurovision 2014
    3. mundial 2014
    4. the voice
    5. πανελληνιες 2014
    6. ολυμπιακος μαντσεστερ
    7. μουντομπασκετ 2014
    8. roland garros
    9. τελικος κυπελλου 2014
    10. nba playoffs 2014

    Τέλος, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ιδιαίτερα ψηλά στις ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις των Ελλήνων φέτος βρέθηκαν οι όροι ΕΝΦΙΑ και Κοινωνικό Μέρισμα, καθώς και οι δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης Μπρούσκο, Όνειρο Ήταν και Κάτω Παρτάλι.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles