21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    LG L70 hands-on Video Review. Μία άκρως αξιοπρεπής πρόταση!

    Το L70 είναι το μεσαίο μοντέλο της σειράς  L της LG (στην οποία φιγουράρουν τα L40 και L90) και πρόκειται για μία συσκευή, η οποία κινείται στο μεταίχμιο της low-end και mid-range κατηγορίας, καθώς με τιμή που προσεγγίζει περίπου τα 180 ευρώ δύναται να προσελκύσει το κοινό και των δύο κατηγοριών. To LG L70 διαθέτει αρκετά χαρακτηριστικά, τα οποία ομολογουμένως μπορούν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον μίας μεγάλης μερίδας χρηστών, καθώς αδιαμφισβήτητα η ποιότητα της LG αποτελεί από μόνη της ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.

    LG L70

    Εξωτερική εμφάνιση

    H πρώτη εντύπωση που μας άφησε το LG L70 μόλις το πιάσαμε στα χέρια μας, είναι ότι πρόκειται για μία συσκευή, η οποία ακολουθεί ένα μάλλον τυπικό design, χωρίς να διαφοροποιείται σημαντικά από άλλες συσκευές που κυμαίνονται στα ίδια χρήματα. To κυρίαρχο υλικό κατασκευής του L70 είναι το πλαστικό, αν και όπως στο L40 μπορούμε να διακρίνουμε ένα μεταλλικό περίβλημα, το οποίο αγκαλιάζει περιμετρικά τη συσκευή. Οι διαστάσεις του L70 θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως κανονικές, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο χρήστη να χειρίζεται με ευκολία τη συσκευή με το ένα χέρι, ενώ επίσης είναι και εξαιρετικά ελαφρύ.

    Τα πλήκτρα ελέγχου του L70 βρίσκονται σε θέσεις που τα έχουμε συνηθίσει, χωρίς να υπάρχει κάποια σχεδιαστική πρωτοτυπία από πλευράς LG. Συγκεκριμένα, στη δεξιά πλευρά υπάρχει το power/lock button, ενώ στην αριστερή τα volume controls. Στο επάνω τμήμα δεσπόζει η θύρα Audio in για το hands-free/ακουστικά και στο κάτω η θύρα micro USB.

    LG L70

    LG L70

    H μπαταρία του L70 είναι αποσπώμενη (διαθέτει χωρητικότητα στις 2100 mHa) και έτσι βγάζοντας την, μπορούμε να διακρίνουμε την είσοδο για την κάρτα SIM, καθώς επίσης και την θύρα για κάρτα Micro SD (το L70 δέχεται κάρτες που φτάνουν μέχρι και τα 32GB αποθηκευτικού χώρου). Επιπλέον, το smartphone της LG διαθέτει  2 πλήκτρα αφής και ένα κανονικό button που βρίσκεται στη μέση.  Σε γενικές γραμμές, σε επίπεδο εμφάνισης και design το LG L70 δεν μας άφησε παραπονεμένους, καθώς μπορεί να μην ξεχωρίζει για την εξωτερική του εμφάνιση, αλλά είναι αν μη τι άλλο πολύ εύχρηστο.

    LG L70

    Οθόνη, Tech specs και λειτουργικό

    Εστιάζοντας την προσοχή μας στην οθόνη του LG L70, αυτό που καθίσταται σαφές είναι ότι πρόκειται για μία αρκετά καλή περίπτωση True IPS οθόνης τεχνολογίας WVGA με πολύ καλά επίπεδα φωτεινότητας και εξαιρετική ευκρίνεια. Η ανάλυση των 800×400 pixels βέβαια, δεν είναι η μεγαλύτερη που υπάρχει στον κόσμο, ούτε είναι ότι καλύτερο υπάρχει για mobile gaming και άλλες eye-candy εφαρμογές, όμως η ποιότητα της LG βοηθάει ώστε ο χρήστης να μην εντοπίζει  εύκολα κάποιο ψεγάδι στην καθημερινή του λειτουργία. Όσον αφορά τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του LG L70, στην καρδιά του “μεσαίου” μέλους της οικογένειας L, χτυπάει ένας διπύρηνος επεξεργαστής στο 1.2GHz, o οποίος συνεργάζεται με 1GB ενσωματωμένης μνήμης RAM. Ο εν  λόγω συνδυασμός είναι αν μη τι άλλο αρκετός για καθημερινά tasks που δεν απαιτούν πολύ υπολογιστική ισχύ για να τρέξουν. Βέβαια, με τους τετραπύρηνους να γίνονται σταδιακά το στάνταρ και τις απαιτήσεις των εφαρμογών να αυξάνουν δεν ξέρουμε κατά πόσο η πρόταση της LG θα αντέξει εύκολα στο πέρασμα του χρόνου. Επιπλέον, το L70 διαθέτει 4GB αποθηκευτικού χώρου, όμως δεν έχει και πολύ σημασία από τη στιγμή που μπορείτε να τοποθετήσετε microSD που φτάνει έως τα 32GB.

    LG L70

    Ένα από τα θετικά χαρακτηριστικά του LG L70 είναι σίγουρα ότι τρέχει με το πιο φρέσκο λειτουργικό Android KitKat 4.4.2 και παρόλο που το L70 δεν αποτελεί το πιο γρήγορο smartphone της αγοράς, δεν παρατηρήσαμε προβλήματα αναφορικά με την ταχύτητα των εφαρμογών και την πλοήγηση των menus. Μία λειτουργία που κάπως διαφοροποιεί την πρόταση της LG από τον ανταγωνισμό είναι η Knock ΟΝ, η οποία επιτρέπει το ξύπνημα του L70 με ένα απλό double-tap στην οθόνη του, αλλά και την εισαγωγή κωδικού με παρόμοιο τρόπο. Σε επίπεδο συνδεσιμότητας το LG L70 υποστηρίζει τα περισσότερα γνωστά πρότυπα όπως GPRS, HDSPA, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot, ενώ παράλληλα υποστηρίζει DLNA, NFC και Bluetooth 4.0.

    LG L70

    Κάμερα, ήχος και τελικές σκέψεις!

    Εξετάζοντας την κάμερα της συσκευής, ο αισθητήρας της κύριας κάμερας διαθέτει επίσης LED Flash και μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες που φτάνουν σε ανάλυση τα 5MP, ενώ επιπλέον υποστηρίζει μία σειρά από φωτογραφικά features όπως Geo-tagging, Autofocus, Panorama κ.α. Τυπική ποιότητα και εδώ, χωρίς κάτι το ξεχωριστό. Επίσης, από στο L70 υπάρχει και μία τυπική εμπρόσθια VGA κάμερα, η οποία απλώς κάνει τη δουλειά της. Πριν ολοκληρώσουμε, θα θέλαμε να σταθούμε στην καλή δουλειά που έχει κάνει η LG στον τομέα του ήχου, καθώς όπως διαπιστώσαμε ο ήχος που έβγαινε μέσα από το ηχείο ήταν εξαιρετικά δυνατός και κρυστάλλινος. Σε γενικές γραμμές η γενικότερη αίσθηση που μας άφησε το LG L70 είναι ότι πρόκειται για ένα smartphone, το οποίο μπορεί να μην ξεχωρίζει αλλά αν μη τι άλλο πρόκειται για μία αξιοπρεπέστατη πρόταση που αξίζει τα χρήματα της, καθώς παρέχει όλες τις βασικές λειτουργίες που αναζητά ένας απλός χρήστης.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles