13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    H LaCie παρουσιάζει το 12big, μία storage unit σκληρών δίσκων που μοιάζει με… PC tower!

    Η LaCie παρουσίασε το 12big πρόσφατα μία desktop RAID storage unit, η οποία μπορεί να «φιλοξενήσει» ακόμη και 12 διαφορετικούς σκληρούς δίσκους, των οποίων η συνολική χωρητικότητα μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα 96TB! Εμφανισιακά το 12big θυμίζει ένα Full ATX tower PC «παλαιάς κοπής» (από την εποχή των 90s), το οποίο είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και άλλα στιβαρά υλικά που εξασφαλίζουν μοναδική αντοχή στο χρόνο…

    lacie_12big_environmental_hr (Large)

    Σύμφωνα με τους κατασκευαστές της LaCie, το 12big έρχεται με τρία configurations, καθώς υπάρχει το entry-level μοντέλο, το οποίο έρχεται με 12 drives των 4TB, το mid-range που “φιλοξενεί” 12 drives των 6TB και τέλος το XXL μοντέλο, το οποίο δίνει στον χρήστη αποθηκευτικό χώρο για μία… «αιωνιότητα», φτάνοντας έτσι συνολικά το τεράστιο ποσό των 96TB. Για να μιλήσουμε και με αριθμούς, το προαναφερθέν νούμερο ουσιαστικά αντιστοιχεί σε 100 και πλέον ώρες video ποιότητας 4K, οπότε σίγουρα πρόκειται για μία πρόταση που μπορεί να βρει απήχηση στους επαγγελματίες. Οι σκληροί δίσκοι που “κατοικούν” στο 12big φέρουν τη σφραγίδα της Seagate (στα 7200RPM με 256MB cache) και διαθέτουν πέντε χρόνια εγγύηση, ενώ παράλληλα μπορούν να αντέξουν ξεπεράσουν τις 2 εκατομμύρια ώρες χρήσης χωρίς να εμφανίσουν κάποιο σφάλμα – βλάβη.

    lacie_12big_spare_drive_hr (Large)

    Παράλληλα, η πρόταση της LaCie υποστηρίζει USB 3.1, αλλά και το ακόμη πιο γρήγορο Thunderbolt 3, ενώ μάλιστα σύμφωνα με τους κατασκευαστές του μπορεί μέσω των Thunderbolt ports του να φορτίσει χωρίς πρόβλημα ακόμη και ένα MacBook Pro! Αν και η LaCie δεν αποκάλυψε την τιμή του, δε χωράει αμφιβολία ότι πρόκειται για μία λύση που αξίζει να κοιτάξουν οι επαγγελματίες που ασχολούνται με τον χώρο της φωτογραφίας ή του video/sound editing. 

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles