16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Leap Motion: “Ιδού η τεχνολογία που θα σας κάνει να… ξεχάσετε το Kinect”

    Μία start-up εταιρεία από το San Francisco παρουσίασε μία πολλά υποσχόμενη και ελπιδοφόρα πρόταση, για την οποία έχει ιδιαίτερες φιλοδοξίες. Ένα σύστημα ανίχνευσης κίνησης το οποίο, σύμφωνα με όσα δηλώνουν τα στελέχη της, θα κάνει το Kinect και όλες τις σχετικές συσκευές να μοιάζουν “χθεσινά νέα”.


    Το Leap 3D motion control system δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ελέγχουν τι συμβαίνει στους υπολογιστές τους, με ακρίβεια εκατοστού του χιλιοστού και να πραγματοποιούν χειρονομίες (gestures) που θα αλληλεπιδρούν με την οθόνη χωρίς καν να την αγγίζουν. Οι χειρονομίες αυτές περιλαμβάνουν κινήσεις όπως το γνωστό μας (από τις οθόνες αφής) pinch-to-zoom, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το σύστημα μπορεί να “ανιχνεύσει” ακόμη και κινήσεις των δακτύλων του χρήστη. Το Leap 3D Motion System δημιουργεί έναν τρισδιάστατο χώρο αλληλεπίδρασης, ενώ αναφέρεται ως πιο “ακριβές” απ ό,τι μία οθόνη αφής ή ένα ποντίκι αλλά και τόσο αξιόπιστο όσο ένα πληκτρολόγιο.

    Τα συστήματα ανίχνευσης κίνησης τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί έως τώρα σε gadgets όπως το Wii της Nintendo αλλά και μετέπειτα το Kinect της Microsoft -που εξέλιξε αυτή την κατηγορία- κάνουν, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται τα στελέχη της Leap Motion, ένα “άλμα προς τα εμπρός”, ενώ, όπως σημειώνεται, η τεχνολογία αυτή μπορεί να βρει εφαρμογή, πέρα από τη βιομηχανία του gaming και σε άλλους τομείς, όπως στη χειρουργική, την αρχιτεκτονική, τη μηχανική, αλλά και το σχεδιασμό.

    Η σχετική συσκευή με την ονομασία Leap μπορεί να συνδεθεί με τον υπολογιστή σας μέσω USB, ενώ περιλαμβάνει μία εξελιγμένη πλατφόρμα λογισμικού. Αναμένεται να κοστίζει περί τα 70 δολάρια όταν κυκλοφορήσει, κάτι που αναμένεται να γίνει στις αρχές του 2013.

    Τα πρώτα σχόλια είναι άκρως ενθαρρυντικά, σίγουρα όμως εκείνο που έχει σημασία είναι να δούμε τη συσκευή στην πράξη, ώστε να διαπιστώσουμε αν όντως τα “μεγάλα λόγια” των υπευθύνων της Leap ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Έως τότε μπορούμε να θαυμάσουμε το motion control system στο video που έχει δώσει στη δημοσιότητα η εταιρεία.

    Πηγή: CNET

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles