16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    H επίσημη απάντηση της Lenovo για το Superfish

    Μετά το θέμα που προέκυψε με το malware που βρέθηκε εγκατεστημένο σε ορισμένες συσκευές της Lenovo (και το οποίο μπορείτε να ελέγξετε ή απεγκαταστήσετε όπως περιγράφουμε εδώ), η εταιρεία εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση:

    “Στη  Lenovo, καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να παρέχουμε στους καταναλωτές μας μια μοναδική εμπειρία χρήσης. Γνωρίζουμε ότι εκατομμύρια άνθρωποι βασίζονται στις συσκευές μας καθημερινά και είναι ευθύνη μας να εξασφαλίζουμε ποιότητα, αξιοπιστία, καινοτομία και ασφάλεια σε κάθε πελάτη μας ξεχωριστά. Στην προσπάθεια μας να ενισχύσουμε την εμπειρία των χρηστών, προ-εγκαταστήσαμε ένα κομμάτι ενός τρίτου λογισμικού, του Superfish (με έδρα το Palo Alto, CA) σε κάποια από τα καταναλωτικά μας notebooks.

    safe

    Πιστεύαμε ότι το προϊόν θα ενίσχυε την καταναλωτική εμπειρία, όπως προβλεπόταν από το Superfish. Δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες τις δικές μας ή των πελατών μας. Για την ακρίβεια δεχτήκαμε παράπονα πελατών για αυτό το λογισμικό. Δράσαμε γρήγορα και αποφασιστικά όταν άρχισαν να δημιουργούνται αυτές οι ανησυχίες. Απολογούμαστε για την όποια ανησυχία προκλήθηκε σε χρήστες μας για τον οποιονδήποτε λόγο- και συνεχίζουμε να μαθαίνουμε από την εμπειρία μας και να βελτιώνουμε αυτό που κάνουμε και τον τρόπο που το κάνουμε.

    Έχουμε σταματήσει την προ-εγκατάσταση από τις αρχές του Ιανουαρίου. Έχουμε απενεργοποιήσει τις συνδέσεις του server που ενεργοποιούσαν το λογισμικό (ήδη από τον Ιανουάριο) και παρέχουμε on-line πληροφόρηση για να βοηθήσουμε τους χρήστες να αφαιρέσουν το λογισμικό. Τέλος, εργαζόμαστε απευθείας με την Superfish καθώς και με άλλους εταίρους του κλάδου για να διασφαλίσουμε την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων ασφαλείας τώρα αλλά και στο μέλλον. Λεπτομερείς πληροφορίες για αυτές τις δραστηριότητες και εργαλεία για την αφαίρεση του λογισμικού θα βρείτε διαθέσιμα εδώ:

    http://support.lenovo.com/us/en/product_security/superfish
    http://support.lenovo.com/us/en/product_security/superfish_uninstall

    Για να είμαστε σαφείς: Η Lenovo δεν εγκατέστησε ποτέ το λογισμικό αυτό σε κανένα  ThinkPad notebook, ή σε οποιοδήποτε desktop ή σε smartphone. Αυτό το λογισμικό δεν εγκαταστάθηκε ποτέ σε κανένα προϊόν για επιχειρήσεις- server ή storage- και αυτά τα προϊόντα δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν επηρεαστεί με οποιονδήποτε τρόπο.  Το λογισμικό Superfish δεν εγκαθίσταται πλέον σε καμία συσκευή της Lenovo. Επιπλέον, τις προσεχείς εβδομάδες θα συνεχίσουμε να διερευνούμε το θέμα, μαθαίνοντας τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα. Θα μιλήσουμε με εταίρους του κλάδου, ειδικούς της κλάδου αλλά και χρήστες μας. Θα λάβουμε τα σχόλια τους. Έως το τέλος του τρέχοντος μήνα, θα ανακοινώσουμε ένα σχέδιο για να βοηθήσουμε την Lenovo αλλά και τον κλάδο να προχωρήσει μπροστά με βαθύτερη γνώση, περισσότερη κατανόηση και ακόμα μεγαλύτερη εστίαση σε θέματα που αφορούν  την ασφάλεια, τα προ-εγκατεστημένα λογισμικά και τα adware. Είμαστε παραπάνω από πρόθυμοι να λογοδοτήσουμε για τα προϊόντα μας, την εμπειρία σας και τα αποτελέσματα αυτής της νέας προσπάθειας.

    Το λογισμικό Superfish πιθανόν να εμφανίζεται στα κάτωθι μοντέλα:

    G Series: G410, G510, G710, G40-70, G50-70, G40-30, G50-30, G40-45, G50-45
    U Series: U330P, U430P, U330Touch, U430Touch, U530Touch
    Y Series: Y430P, Y40-70, Y50-70
    Z Series: Z40-75, Z50-75, Z40-70, Z50-70
    S Series: S310, S410, S40-70, S415, S415Touch, S20-30, S20-30Touch
    Flex Series: Flex2 14D, Flex2 15D, Flex2 14, Flex2 15, Flex2 14(BTM), Flex2 15(BTM), Flex 10
    MIIX Series: MIIX2-8, MIIX2-10, MIIX2-11
    YOGA Series: YOGA2Pro-13, YOGA2-13, YOGA2-11BTM, YOGA2-11HSW
    E Series: E10-30″

     

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles