19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Lenovo Yoga Book 2016 hands-on video review & photos: Ο άρχοντας των 2 in 1!

    Τον προηγούμενο μήνα, η Lenovo έφερε στην Ελλάδα το νέο της Yoga Book, ένα 2 σε 1 με απίστευτη εμφάνιση και χαρακτηριστικά και με την επιλογή Android ή Windows 10 λειτουργικού. Το πρώτο πράγμα ήταν να ζητήσουμε τη συσκευή για review και λίγες ημέρες αργότερα, στα γραφεία μας κατέφθασε ένα Yoga Book 2016 με τα Windows 10 εγκατεστημένα. Το δοκιμάσαμε και σας το παρουσιάζουμε!

    Τεχνικά Χαρακτηριστικά Lenovo Yogabook 2016 (Windows)

    • Διαστάσεις: 256.6 x 9.6 x 170.8 mm
    • Βάρος: 690 γραμμάρια
    • Οθόνη: 10″1 FHD IPS (1920×1200), 400 nits, αφής με τεχνολογία AnyPen
    • Επεξεργαστής: Intel Atom X5-Z8550 (2.4GHz)
    • Μνήμη: 4GB LPDDR3
    • Αποθηκευτικός χώρος: 64GB flash (έως 128GB επιπλέον μέσω microSD)
    • Μπαταρία: 8.500mAh Li-ion
    • Ήχος: Dolby Audio Premium
    • Λειτουργικό: Windows 10 Home
    • Κάμερες: 8MP οπίσθια, 2MP εμπρόσθια
    • WLAN: WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, Dual Channel (2.4 GHz και 5 GHz)
    • Software: Office Mobile (Excel, PowerPoint, Word), OneNote, ArtRage (Lite Trial)

    Από πλευράς εμφάνισης και κατασκευής, το Yoga Book 2016 μπορεί άνετα να σταθεί απέναντι σε ένα… Macbook Air, αν και η γνωστή σειρά της Apple δε θα έχει επόμενο μοντέλο. Είναι λεπτό, πολύ ελαφρύ και δε γλιστρά από τα χέρια εύκολα, ενώ και εμφανισιακά είναι δεδομένο πως τραβά τα βλέμματα σαν “μαγνήτης”! Φυσικά διατηρεί το γνωστό bracelet-hinge που επιτρέπει στην οθόνη να περιστραφεί κατά 360 μοίρες και να μετατραπεί σε tablet, ένα χαρακτηριστικό τόσο λειτουργικό, όσο και εντυπωσιακό οπτικά.

    lenovo-yoga-book-2016-3

    Από πλευράς hardware, μπορεί να μην είναι το απόλυτο… gaming notebook, αλλά δε φτιάχτηκε γι’αυτό. Ωστόσο, ο τετραπύρηνος Intel Atom με τα 4GB RAM συνιστούν ένα συνδυασμό ικανό να “κινήσει” γρήγορα το λειτουργικό και τις εφαρμογές, χωρίς να βάζει και “φωτιά” στις επιδόσεις. Εξ’ού και η πολύ δελεαστική τιμή του, άλλωστε. Τα 64GB flash χώρου αποθήκευσης είναι μάλλον λίγα, αλλά επεκτείνονται μέσω microSD (έως 128GB), αν χρειαστεί. Η 10,1″ οθόνη IPS έχει fullHD ανάλυση και γενικότερα το Yoga Book 2016 δείχνει σαν ένας συνδυασμός specs από tablet με αυτά ενός notebook. Αλλά ευτυχώς λειτουργεί περισσότερο σαν το δεύτερο. Πάντως, για όσους θέλουν, υπάρχει και έκδοση με Android OS, αν και προτείνουμε την Windows 10.

    lenovo-yoga-book-2016-4

    lenovo-yoga-book-2016-1

    lenovo-yoga-book-2016-7

    lenovo-yoga-book-2016-6

    Ένα από τα δυνατά χαρακτηριστικά του νέου Yoga Book, είναι το Halo keyboard. Δεν έχει φυσικά πλήκτρα αλλά ταυτόχρονα δεν καταλαμβάνει χώρο και επιπλέον μπορεί να απενεργοποιείται όποτε θέλετε, ώστε να έχετε ένα τεράστιο digital pad στη διάθεσή σας, για να κρατήσετε σημειώσεις ή να σχεδιάσετε, με τη βοήθεια του Real Pen που περιλαμβάνεται στο πακέτο. Η Lenovo έχει προσπαθήσει να δώσει “feedback” στο halo keyboard με ανάδραση όποτε αγγίζετε ένα πλήκτρο, αλλά το έχει καταφέρει μόνο σε μικρό βαθμό. Το θετικό είναι πως θέλει λίγες ώρες εξοικείωσης και έπειτα θα μπορείτε να γράφετε άνετα και γρήγορα σε αυτό, χωρίς να σας λείπει ιδιαίτερα ένα φυσικό πληκτρολόγιο. Στα “συν” και τα μεγάλο backspace που πάντα λατρεύουμε να χρησιμοποιούμε, ειδικά σε virtual πληκτρολόγια.

    lenovo-yoga-book-2016-11

    lenovo-yoga-book-2016-12

    lenovo-yoga-book-2016-8

    Επίσης, το Yoga Book 2016 θα γίνει το αγαπημένο εργαλείο όσων αρέσκονται στο να κρατούν σημειώσεις με στυλό ή μολύβι, αλλά και σε όσους σχεδιάζουν συχνά “on the fly”. Η Lenovo παρέχει ένα ειδικό notepad που “κουμπώνει” άψογα πάνω στο Yoga Book και αποτελείται από απλά φύλλα χαρτιού, πάνω στα οποία μπορείτε να γράφετε κανονικά με το Real Pen (με τα ειδικά ανταλλακτικά μελανιού) και ταυτόχρονα να “περνά” το ό,τι γράφετε ή σχεδιάζετε στην οθόνη και σε κάποιο app! Το καλό είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε notepad ή φύλλο χαρτιού για το σκοπό αυτό και όχι μόνο το pad της Lenovo. Εννοείται πως όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα κάνετε κανονικά και στην οθόνη αφής του Yoga Book, όπως και να πλοηγηθείτε στο OS και στις εφαρμογές.

    lenovo-yoga-book-2016-10 lenovo-yoga-book-2016-9

    lenovo-yoga-book-2016-13

    Ο ήχος (Dolby Atmos) είναι ισχυρός και καθαρός, οι κάμερες (οπίσθια αλλά και εμπρόσθια) κάνουν τη δουλειά τους άψογα και από πλευράς αυτονομίας, το Yoga Book 2016 μπορεί να αντέξει έως 13 ώρες χρήσης με την 8.500άρα μπαταρία του. Φυσικά αυτό είναι με όλα στο “minimum”, ενώ η πραγματική αυτονομία υπό κανονικές συνθήκες είναι γύρω στις 8-9 ώρες, που και πάλι είναι αρκετές για όλο το 24ωρο σας, εντός και εκτός γραφείου.

    Το Lenovo Yoga Book 2016 είναι ήδη διαθέσιμο στην ελληνική αγορά έναντι 599€ για την Android έκδοση και 699€ για την Windows 10 Home.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles